Moldova se porneşte spre Capitală: Vrem echitate! Cerem autostrăzi!

Izolată de Europa în absenţa unei infrastructuri decente, Moldova este condamnată la sărăcie. Lucru care nu pare să impresioneze autorităţile. Aşa că cetăţenii s-au decis să le reamintească ei celor responsabili că au o datorie faţă de români.
Moldova
Moldova (Captura Youtube)

Indignaţi că regiunea Moldovei este în continuare izolată de restul Europei căci autorităţile nu s-au învrednicit, timp de decenii, să facă o autostradă Est-Vest, membrii Grupului de iniţiativă „Împreună pentru A 8” anunţă un marş motorizat spre Capitală, în data de 19 mai.

"Scopul acestui marş este să obligăm factorii responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România să-şi asume măsuri concrete, transparente şi reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş precum şi a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău – Bucureşti.

Pot participa la marş posesori de motociclete, autoturisme, dube, camioane, TIR-uri, autobuze/autocare, microbuze etc.", se precizează pe pagina evenimentului

Plecarea în marş va avea loc sâmbătă, punctul de întâlnire urmând să fie la intersecţia drumurilor E 85 şi E 581, în dreptul localităţii Tişiţa, la orele 12:00. Coloana de maşini îşi va continua marşul spre Bucureşti, spre Guvern începând cu orele 13:00, anunţă organizatorii.

Iniţiativa a fost aplaudată de USR, care-şi anunţă susţinerea:

"Regiunea Moldovei este în continuare izolată de restul Europei din cauza lipsei unei autostrăzi Est-Vest şi, la ritmul în care se construieşte la noi, va rămâne astfel multe generaţii de acum încolo. Scoaterea din sărăcie a locuitorilor din această zonă nu pare a fi printre priorităţile guvernanţilor, care preferă să menţină Moldova subdezvoltată şi aservită propriilor interese.

Pe 19 mai, cetăţenii vor cere includerea acestei autostrăzi în priorităţile guvernamentale printr-un marş simbolic spre Bucureşti, luând astfel atitudine faţă de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanţi.

USR susţine iniţiativa societăţii civile din Iaşi, ca o expresie a revendicării dreptului la o viaţă civilizată şi prosperă", scrie, pe Facebook, deputatul Cornel Zainea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne