Moldova vândută lui Erdogan. Directori ai liceului moldo-turc ”Orizont”, reţinuţi de SIS

Directori de liceu ar pune în pericol securitatea R. Moldova, este motivul pentru care aceştia au fost reţinuţi de Serviciul de Informaţii şi Securitate. Erdogan îi vrea pe toţi la închisoare, afirmă Cristina Pereteatcu de la Amnesty Moldova.

Reţinerea de către SIS a unuia dintre directorii liceului "Orizont" din Chişinău
Reţinerea de către SIS a unuia dintre directorii liceului "Orizont" din Chişinău (facebook.com/cristina pereteatcu)

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a reţinut joi, 6 septembrie mai multe persoane de origine turcă care activau în cadrul liceului ”Orizont” şi le-au dus într-o direcţie necunoscută. Apărărtori ai dreptului omului de la Chişinău presupun că directorul filialei liceului de la Durleşti şi copilul acestuia de 16 ani, precum şi alte 4 persoane din administraţia instituţiei ar putea fi urcaţi cu forţa în cursa Chişinău-Istanbul.

Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova a ţinut să comunice în context despre desfăşurarea în dimineaţa zilei de joi a unei operaţiuni complexe, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. ”Acţiunile sunt desfăşurate de către Centrul Antiterorist al SIS.”

Cristina Pereteatcu de la Amnesty International Moldova afirma că ”directori de licee pun în pericol securitatea ţării. Şi asta se întâmplă pe măsură ce înaintează repararea Preşedinţiei?! Erdogan îi vrea pe toţi la închisoare.”

”Moldova vândută lui Sultan Erdogan? Ce nu face Plahotniuc şi Dodon pentru o clădire şi un gard. Anii 37? SIS este complice. Se pare că SIS face „curat” înainte ca Sultan Erdogan să vină în Moldova”, concluzionează Guzun Ion, expert la Centrul de Resurse Juridice.

De menţionat că miercuri seară, Igor Dodon a declarat la un post de televiziune că inaugurarea Preşedinţiei reparată din banii Turciei va fi amânată până la venirea în R. Moldova a preşedintelui turc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe