Monica Macovei cere revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei (DIETER NAGL/AFP/Getty Images)

Europarlamentarul Monica Macovei solicită Parlamentului să îl revoce din funcţie pe Victor Ciorbea, acuzându-l pe acesta că, prin acţiunile sale, a demonstrat că este avocatul de casă al PSD şi nu Avocat al Poporului.

"Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a refuzat să atace Ordonanţa de Urgenţă care a permis migraţia primarilor pentru 45 de zile, iar astăzi Curtea Constituţională a decis ca această OUG încalcă Constituţia. Victor Ciorbea a demonstrat că este avocatul de casă al PSD, şi nu Avocat al Poporului. Prin refuzul de a contesta această Ordonanţă, Ciorbea a permis Guvernului Ponta să facă comerţ cu primari, cu intenţia comercializării voturilor", declara Monica Macovei, la o zi după ce Curtea Constituţională a României a decis ca Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind traseismul aleşilor locali este neconstituţională.

Fostul Ministru al Justiţiei mai reaminteşte, într-o postare pe contul de Facebook că i-a solicitat lui Victor Ciorbea, chiar în ziua în care a Guvernul Ponta a emis ordonanţa 55/3014, să o atace la Curtea Constituţională.

"Ciorbea a refuzat, iar dacă ar fi acţionat cum i-am cerut, astăzi nu mai eram în situaţia în care timp de 45 de zile s-a aplicat o lege neconstituţională. Aleşii locali care au migrat în aceste 45 de zile ar trebui să-şi piardă mandatele." scrie Macovei.

"Avocatul Poporului trebuie să fie ales prin vot direct de români, aşa cum susţin de multă vreme. Până la modificarea Constituţiei în acest sens, solicit Parlamentului să îl revoce pe Victor Ciorbea." a declarat Monica Macovei.

Reamintim că recent şi comunitatea "Uniţi Salvăm" a cerut demisia Avocatului Poporului: "Ne dorim o Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate, nu încălcate. Ne dorim un Avocat al Poporului nu al Partidelor!", au declarat autorii iniţiativei.

"Uniţi Salvăm" a lansat şi o petiţie online prin care se strâng semnături pentru "concedirea" lui Ciorbea, acuzat de societatea civilă că a ignorat abuzurile autorităţilor şi a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor constituţionale ce îi revin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne