Monica Macovei: ”Domnul Iohannis a făcut înţelegeri cu Ponta şi Voiculescu” (video)

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

”Ne-am trezit cu un candidat la prezidenţiale care nu este al PDL şi care nu ştim unde vrea să ducă România. Este premierul Grivco, nu a dovedit că vrea să apere statul de drept şi anticorupţia şi că reprezintă dreapta”, a afirmat europarlamentarul în cadrul unei conferinţe de presă, în care şi-a anunţat demisia din PDL.

Monica Macovei a criticat faptul că PDL nu are un candidat propriu la prezidenţiale şi a precizat faptul că este o adeptă a unităţii dreptei, ”dar nu cu orice preţ”. Ea a arătat că PNL trebuie să clarifice de ce a votat pentru superimunitatea demnitarilor, de ce a încălcat statul de drept în vara lui 2012 şi de ce a acceptat reducerea puterilor Curţii Constituţionale, participând alături de PSD şi la alte asemenea abuzuri.

Pe de altă parte, europarlamentarul le-a mulţumit democrat-liberalilor care i-au fost alături în campaniile electorale şi în bătăliile pentru apărarea statului de drept. ”Sunt mulţi oameni cinstiţi şi buni în PDL. Nu mă despart de aceşti oameni, deşi îmi dau demisia din partid. Nu mă înscriu în nici un alt partid politic”, a precizat Macovei.

Referitor la candidatura independentă pentru prezidenţiale, Macovei s-a arătat convinsă că ”românii merită un preşedinte independent, şi e bine ca oamenii să aibă preşedintele lor, nu al partidelor, care să prezinte garanţia că România va rămâne în NATO şi UE şi că modelul ţării nu sunt nici China, şi nici Federaţia Rusă”.

Macovei a subliniat că dacă România nu era în prezent în NATO şi UE, s-ar fi găsit în situaţia Ucrainei. Ea a amintit afirmaţia recentă făcută de preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit căreia dacă vrea, în două săptămâni, preia controlul asupra Kievului, arătând că apartenenţa la NATO şi la UE garantează independenţa şi securitatea ţării noastre.

”Sunt singurul candidat la prezidenţiale care ne poate menţine relaţia cu Vestul şi cu SUA. Pentru Departamentul de Stat lupta pentru statul de drept şi anticorupţia sunt foarte importante”, a mai spus Macovei, arătând că spre diferenţă de alţi candidaţi ea nu caută o apropiere de Rusia. ”Democraţia şi opţiunea pro-Vest nu sunt negociabile domnilor Ponta şi Iohannis. A venit vremea să existe un candidat independent al oamenilor. Nu am în spate o maşinărie de partid, dar votul fiecărui om este şansa mea”, a concluzionat europarlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne