Monica Macovei: Reacţia guvernării R. Moldova la decizia Parlamentului European - una perfidă şi ipocrită

Parlamentul European nu a ajutat opoziţia; Plahotniuc şi PD l-au împiedicat pe Andrei Năstase, după alegeri libere şi corecte, să preia Primăria Chişinăului, notează europarlamentara Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Europarlamentara Monica Macovei susţine că reacţia guvernării de la Chişinău la recenta rezoluţie a Parlamentului European în care se cere îngheţarea ajutorului macrofinanciar pentru Republica Moldova, dar şi a sprijinului financiar pentru buget ar fi una ”perfidă şi ipocrită”, având în vedere că liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a afirmat că formaţiunea sa rămâne fidelă cauzei europene, dar că nu se va mai ţine cont de condiţionalităţile UE, cum era înainte.

”Asta nu-i o contradicţie? Adică, cum? Rămâi fidel cauzei europene, dar nu ţii seama de cerinţele Uniunii Europene. Oamenii în primul rând – au nevoie de sănătate, de educaţie, de justiţie independentă. Justiţie independentă nu e dreptul judecătorilor de a face orice, adică inclusiv poate ce spun politicienii, ci e dreptul oamenilor la o justiţie independentă, or, oamenii din Republica Moldova nu au o justiţie independentă şi sigur că pe toată lumea a enervat ce s-a întâmplat cu infirmarea alegerilor din Chişinău”, a declarat europarlamentara într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Monica Macovei a ţinut să sublinieze că Plahotniuc care vrea să deţină toată puterea a mai dat o replică prin care spune că instituţiile europene şi Parlamentul European ajută opoziţia, decizia fiind dată pe criterii ideologice, ceea ce nu este adevărat.

”Eu răspund: „Dar voi aţi împiedicat opoziţia să ajungă la putere după ce au fost alegeri libere şi corecte”. Deci, pasul greşit voi l-aţi făcut şi noi vă spunem: „Aţi greşit, reveniţi!” Nu noi ajutăm opoziţia; el, Plahotniuc şi partidul lui au împiedicat opoziţia, după alegeri libere şi corecte, să preia Primăria Chişinăului, pe dl Năstase. Cine a greşit aici? Este un răspuns – cum să spun? – întors aşa, pe toate părţile, perfid şi ipocrit”, a conchis eurodeputata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe