Monica Macovei, strigăt de "ajutor" în PE: România trăieşte astăzi o dictatură criminală. Vrem în Europa!

Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat luni, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European pe tema statului de drept în România, un apel către ceilalţi membri UE, să nu lase România pe mâinile „grupului de politicieni corupţi, condus de socialistul Dragnea care este condamnat definitiv şi are noi procese”, care „a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ”.

În cadrul discursului său, Macovei a avertizat că „în România, un grup de politicieni corupţi, condus de socialistul Dragnea, care este condamnat definitiv şi are noi procese, a luat ţara în mână şi dă cu ea de pământ: nu respectă programul de guvernare anunţat la alegeri, schimbă legile, şterge infracţiuni, îi subordonează politic pe judecători şi procurori, transformă banii de investiţii în mită electorală. Distrug inima democraţiei pentru ca ei, politicienii corupţi, să scape de justiţie”.

Potrivit europarlamentarului român, în ţara este pusă în balanţa „soarta a 20 de milioane de oameni” pe de o parte şi "salvarea unui singur om", pe de altă parte.

„Românii nu sunt un popor inert: ieşim în stradă de peste 2 ani de zile. Suntem gazaţi, suntem bătuţi, suntem împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc sau loviţi cu grenade de mână. Asta nu ne împiedică să ieşim. Drumul nostru este Europa. Asistăm cu disperare la scufundarea ţării lovite de Dragnea, Tăriceanu şi gaşca lor”, a declarat Macovei.

Reamintim că în timpul dezbaterilor de ieri au luat cuvântul mai mulţi europarlamentari, români şi din alte ţări membre UE. Europarlamentarii români s-au împărţit şi de data aceasta în două tabere: cei care susţineau că în România „există stat de drept, totul este în ordine şi poate doar invidia ‘altora’ pe ‘reuşita’ României la preşedinţia Parlamentului UE îi face pe alţii să afirme că ţara noastră ar avea probleme şi pe de altă parte cei care au tras semnale de alarmă şi au avertizat UE că statul de drept în România este în pericol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne