Monica Niculescu, în optimile circuitului WTA de la Limoges (Franţa)

Niculescu s-a calificat în runda a doua a competiţiei după victoria obţinută în faţa sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova cu scorul 7-5, 6-3. Mihaela Buzărnescu debutează astăzi!
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto)

Monica Niculescu (31 ani, 78 WTA) a început pozitiv parcursul pe tabloul principal de simplu a turneului WTA 125k (Challenger) “Engie Open de Limoges”, dotat cu premii financiare în valoare de 125.000 dolari, după ce miercuri seară a reuşit să treacă de bulgăroaica Viktoria Tomova (23 ani, 156 WTA).

Monica, favorita numărul cinci a competiţiei franceze, s-a impus în două seturi cu scorul de 7-5, 6-3, timpul de joc fiind de o oră şi 49 de minute.

Duelul celor două tenismene a fost destul de echilibrat. Sportiva noastră s-a comportat corespunzător în momentele cheie ale jocului, de aici şi succesul care i-a adus calificarea în optimi.

După un start reuşit, în care Monica a condus în două rânduri 2-0 şi 4-2, adversara sa a revenit remarcabil, a egalat, pentru ca apoi să rateze două mingi de set la 5-4. Aici românca a gestionat inteligent fiecare minge, adjudecându-şi pe final setul cu 7-5, după ce s-a impus cu brio pe serviciul bulgăroaicei.

În setul secund, Monica s-a desprins la 3-0, dar Tomova a egalat, pentru ca apoi să nu-i mai lase nici o şansă oponentei sale. Scor final 7-5, 6-3.

Monica Niculescu şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 1.613 euro şi 15 puncte WTA, iar în optimi va primi replica învingătoarei din meciul care le opune pe rusoaicele Margarita Gasparian şi Marina Melnikova.

Principala favorită a turneului Mihaela Buzărnescu, va juca astăzi la rândul ei în primul tur contra luxemburghezei Mandy Minella, după ora 14:00.