Monica Niculescu, încrezătoare în forţele proprii! S-a calificat în turul doi la Miami (WTA)

Jucătoarea noastră continuă parcursul bun la competiţia americană, adjudecându-şi calificarea în turul secund după ce a dispus de slovena Tamara Zidansek cu scorul de 6-1, 6-2.
(Monica Niculescu/facebook)

Monica Niculescu (31 ani, 138 WTA) a obţinut o primă victorie pe tabloul principal de simplu al turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, dotat cu premii totale în valoare de 9.035.428 dolari, în faţa slovenei Tamara Zidansek (21 ani, 66 WTA).

Românca, care a avut o evoluţie admirabilă şi în calificări, a avut nevoie de doar o oră şi 9 minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei, impunându-se destul de uşor în două seturi cu scorul de 6-1, 6-2.

Campioana noastră şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 26.430 dolari, respectiv 65 de puncte WTA. În continuare ea va avea un meci destul de dificil în compania numărului 17 WTA, iberica Garbine Muguruza (25 ani) - tenismană calificată direct în manşa a doua.

Cele două s-au întâlnit o singură dată, în 2016, în optimile de la Linz, Muguruza câştigând atunci în două seturi identice, scor final 6-1, 6-1.