Moody's retrogradează Deutsche Bank la două puncte deasupra categoriei junk

Clădirea nr 7 a World Trade Center unde se află birourile agenţiei de rating  Moody's Invester Services, Inc. în New York.
Clădirea nr 7 a World Trade Center unde se află birourile agenţiei de rating Moody's Invester Services, Inc. în New York. (STAN HONDA / AFP / Getty Images)

Moody Investors a retrogradat ratingul Deutsche Bank AG şi a afiliaţilor săi. Retrogradările includ rata la depozit pe termen lung a băncii, la A3 de la A2, ratingul datoriei negarantate la Baa2 de la Baa1, evaluarea BCA la Ba1 de la Baa3, precum şi evaluarea riscului de contrapartidă la A3 (CR) de la A2 (cr). Evaluările riscului de contrapartidă şi pe termen scurt ale Deutsche Bank, au fost, de asemenea, retrogradate la Prime-2 de la Prime-1 şi respectiv la Prime-2 (CR) de la Prime-1 (cr).

Evoluţia reflectă problemele pe care Deutsche Bank le are în realizarea planului său strategic.

Deutsche Bank se află într-un program desfăşurat pe parcursul mai multor ani pentru simplificarea modelului de afaceri, întărirea propriilor controale, consolidarea bilanţului şi stabilizarea profiturilor sale. Deutsche Bank este una dintre băncile cele mai expuse la piaţa de derivative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie