Moscova refuză să blocheze turbinele Siemens din Crimeea, aşteptând procesul

Curtea de Arbitraj din Moscova a refuzat să blocheze turbinele cu gaz produse de gigantul german Siemens care au fost transferate la începutul acestui an în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia.
Logo-ul companiei germane Siemens
Logo-ul companiei germane Siemens (Getty Images)

După refuzul său, Curtea de Arbitraj a convenit, duminică, să înceapă în 18 septembrie audierile in procesul intentat de Siemens.

Siemens susţine că turbinele au fost transferate ilegal în Crimeea, încălcându-se sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca urmare a anexării ilegale a peninsulei de la Marea Neagră în martie 2014.

Gigantul german Siemens a intentat procesul în 11 iulie, acuzând partenerii ruşi că au livrat patru turbine cu gaz pentru generarea de electricitate în Crimeea, deşi iniţial au declarat că vor fi instalate la o centrală din Taman.

Turbinele au fost produse în Rusia printr-un proiect comun desfăşurat de Siemens şi firma rusească Silovie Maşini.

După ce a ieşit la iveală faptul că turbinele au fost trimise în Crimeea, UE a introdus un nou pachet de sancţiuni împotriva a trei companii ruseşti care au lucrat cu Siemens şi împotriva a trei persoane, inclusiv adjunctul ministrului rus al Energiei, Andrei Cerezov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe