Moţiunea PSRM împotriva lui Gaburici, respinsă. Diploma de BAC a ministrului, subiect de protest pentru PL

Experienţa îi permite să construiască lucrurile de la zero şi să fie un bun manager al Ministerului Economiei, a răspuns Chiril Gaburici liberalilor care l-au întrebat despre autenticitatea diplomei de BAC.
Protest PL în timpul examinării moţiunii înaintate lui Chiril Gaburici
Protest PL în timpul examinării moţiunii înaintate lui Chiril Gaburici (captura foto)

Moţiunea simplă înaintată de fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împotriva politicii interne în domeniul economiei implementate de Ministerul Economiei şi Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici, a fost respinsă astăzi de deputaţi. Socialiştii şi-au motivat neîncrederea şi nemulţumirea faţă de activitatea ministrului prin faptul că anul 2017 ar fi fost unul dezastruos pentru economia ţării.

Moţiunea mai făcea referire, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activităţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii, revizuirea prin micşorare a cuantumului impozitelor şi asigurarea modernizării în industrie, agricultură şi infrastructură. De asemenea, s-a solicitat analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gaze naturale şi alte tarife.

De menţionat că, în timp ce Gaburici prezenta raportul privind activitatea ministerului, deputaţii din fracţiunea PL au protestat într-un mod inedit plasând în faţa fiecăruia câte o foaie cu întrebarea ”Diploma?”, făcând aluzie la studiile ministrului dar şi la subiectul legat de diploma de BAC a acestuia care ar fi falsă.

În replică, Chiril Gaburici a menţionat că de-a lungul anilor a acumulat suficiente cunoştinţe pentru a o putea lua, oricând, de la capăt. Bani, scaune şi aşa mai departe puteţi să îmi luaţi. Eu nu mă ţin de ele. Bagajul meu şi experienţa mea îmi permite să construiesc lucrurile de la zero. Cunoştinţele mele îmi permit să fiu un manager în Ministerul Economiei”.

Amintim că scandalul privind diploma falsă de bacalaureat a lui Chiril Gaburici a izbucnit în 2015, când acesta ocupa funcţia de premier în Guvernul PLDM. El a demisionat la o zi după ce a fost audiat de procurori într-un dosar penal deschis în acest sens, care a fost însă, ulterior, clasat. Chiril Gaburici a evitat să vorbească despre examenele de BAC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe