"Mulţumesc" - ultimul cuvânt pronunţat de Masaru Emoto înainte de a muri (Video)

Cercetătorul japonez Masaru Emoto.
Cercetătorul japonez Masaru Emoto. (Masaru Emoto - FB.)

"Arigato" (Mulţumesc) a fost ultimul cuvânt pronunţat de Masaru Emoto, înainte de a muri.

Emoto a fost un binecunoscut cercetător japonez care a documentat, cu ajutorul tehnicilor fotografice, schimbările la nivelul structurii moleculare ale apei, schimbând percepţia omenirii asupra influenţei pe care spiritul o are asupra materiei, în cazul de faţă asupra apei, prezentă în tot ceea ce ne înconjoară.

Emoto a murit vineri, la vârstă de 71 de ani, având-o alături pe soţia sa.

Ultimul său cuvânt fost ”Arigato”, însemnând ”mulţumesc” în japoneză. De-a lungul ultimilor sâi ani de viaţă, Masaro, cel care a demonstrat că apa este vie şi se transformă în funcţie de factorii la care este expusă, obişnuia să spună: ”Viaţa este iubire, care este un dar de la Divinitate şi de la părinţi, iar moartea este recunoştinţă pentru trecerea într-o nouă dimensiune”.

Masaru Emoto a demonstrat prin cercetările sale că gândirea umană are un efect asupra structurii moleculare a apei. Ipotezele lui Emoto au evoluat de-a lungul anilor. Iniţial, japonezul credea că apa ar putea rezona la energia care era direcţionată spre ea şi astfel, apa poluată putea fi purificată prin rugăciune şi gînduri pozitive.

În 1986, Emoto a înfiinţat Corporaţia IHM în Tokyo. În octombrie 1992 a fost certificat de Universitatea Open Internaţional ca doctor în Medicină Alternativă. Ulterior a introdus conceptul de micro cluster de apa în tehnologia Analizei Rezonanţei Magnetice din Statele Unite. Iar încercările lui Emoto de a descifra fascinantele mistere ale apei au continuat.

În timp, Emoto a înţeles că apa este o oglinda a realităţii, a armoniei sau a dizarmoniei din jur şi că spiritul are un uriaş potenţial creator: ”Apa este o oglindă care are abilitatea să ne arate ceea ce nu vedem. Este o amprentă a realităţii, care se poate schimba printr-un singur gând pozitiv. Este nevoie doar de Credinţă şi deschidere!"

Emoto a înţeles că apa este o oglinda a realităţii, a armoniei sau a dizarmoniei din jur şi că spiritul are un uriaş potenţial creator: ”Apa este o oglindă care are abilitatea să ne arate ceea ce nu vedem. Este o amprentă a realităţii, care se poate schimba printr-un singur gând pozitiv. Este nevoie doar de Credinţă şi deschidere!"

Cartea lui Emoto ”Mesajele ascunse ale apei” a fost declarată cea mai bine vândută carte de către New York Times. Experimentele de pe cristalele de apă a lui Emoto arată cum apa se transformă în funcţie de cuvintele, imaginile sau muzica la care este expusă.

Emoto afirma că apa expusă limbajului pozitiv sau al gândurilor pozitive va forma cristale ”frumoase” în timp ce apa expusă unor gânduri, cuvinte, informaţii negative va cristaliza ”urât”.

Cum o imagine spune însă de multe ori mai mult decât o mie de cuvinte, va invităm să urmăriţi un scurt film cu imagini ale cristalelor de apă, spectaculos de frumoase sau de haotice şi dezordonate, funcţie de cuvintele, gândurile şi emoţiile care le-au influenţat.

Mesajul pe care ni-l transmit imaginile este simplu: suntem făcuţi din apă, 80% din corpurile noastre este apă care se schimbă în funcţie de ce gândim. Iar întrebarea care se pune, pentru fiecare din noi este: ce avem de gând să facem cu apa din noi? Fiecare este responsabil de frumuseţea sau "urâciunea" din interior, pe care le construieşte cu fiecare intenţie, vorbă şi faptă. Mai mult, dacă Spiritul influenţează Materia, iar cercetările lui Emoto înspre asta converg, gândiţi-vă ce efecte au gândurile şi emoţiile noastre asupra lumii din jur, făcută, ca şi noi, tot din apă.