Mungiu-Pippidi: Cioloş a fost extraordinar de slab! Altcineva conducea Guvernul

Regretat de mulţi români, mai ales după ce Guvernul Grindeanu a început să dea drumul "la elefanţi", Cioloş ar fi fost, în opinia Alinei Mungiu Pippidi, doar o marionetă a serviciilor.
Alina Mungiu Pippidi
Alina Mungiu Pippidi (Epoch Times România)

"Cioloş a fost extraordinar de slab. Sub orice critică!", a declarat, luni, la Adevărul Live, Alina Mungiu, preşedintele Societăţii Academice din România (SAR) în opinia căreia altcineva conducea Guvernul, nu Cioloş. Cine era acel altcineva? Potrivit lui Pippidi, serviciile secrete care conduc ţara în timp ce partidele au ajuns doar nişte "resturi umane."

"Practic, (Cioloş n.r.) nu a avut nici un fel de bază de putere. Erau actori altcineva. Altcineva conducea Guvernul lui, nu el. În Guvernul lui s-au schimbat miniştri pentru că a zis altcineva.

Inclusiv ministrul Fondurilor Europene a fost schimbat pentru că a vrut altcineva. Cineva din afară: în primul rând preşedinţia şi cine are influenţă asupra preşedinţiei. Adică serviciile secrete, ce să ne mai ascundem după degete. Iar serviciile secrete dacă ar fi aşa de bune în politici publice, eu aş spune să le dăm ţara lor. Însă, nu sunt aşa bune. Nici la alegeri nu sunt aşa de bune, dovadă că nu a ieşit opţiunea pe care au vrut-o ei în alegeri. Ele se ocupă de insurecţii. Dacă au o anumită competenţă, foarte bine. Să le dăm banii pentru acea competenţă", a declarat Pippidi.

Preşedintele SAR a mai susţinut că SRI îşi imaginează că poate să facă totul, atrage fonduri absolut enorme, adună baze de date cu care apoi nu ştie ce să facă, încalcă legi şi reguli ca să ajungă în posesia acestor baze de date.

"Însă, când e vorba de competenţa pe siguranţă naţională, arestează pe martie doi-trei unguri. Aliniaţi-vă, pregătiţi-vă! Vine SRI şi ne arată că există o mare ameninţare la adresa siguranţei naţionale, trei unguri din Covasna, Harghita. Aici e problema. Cine vrea să facă de toate şi prea multe sfârşeşte prin a nu mai fi specializat în nimic. Ei au zis: Domnule, civilii sunt incompetenţi în România. Umplem noi această zonă. În ultimii doi ani s-a produs această extraordinară slăbire a partidelor, pe de o parte, dată de arestările DNA, pe de alta de adevărul obiectiv că partidele au ajuns nişte resturi. Acesta e adevărul. Sunt resturi umane", a mai declarat Pippidi, în interviul ce poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne