Mutilarea Codului Penal. Procurorul General atacă în instanţă ordonanţa Dragnea/Grindeanu

Augustin Lazăr a anunţat, în cursul acestei dimineţi, că va ataca în instanţă ordonanţa prin care Guvernul a modificat Codul Penal de o manieră care va face ca infractorii "să le râdă în nas" procurorilor.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

Parchetul General va ataca vineri, în instanţă, ordonanţa privind modificarea codurilor penale, a anunţat procurorul general, Augustin Lazăr.

"În cursul zilei de astăzi vom ataca la instanţă ordonanţa de urgenţă", a declarat Lazăr, citat de Hotnews, înainte de a intra la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Reamintim că Lazăr a criticat în repetate rânduri ordonanţa adoptată de Guvernul Grindeanu. Nu mai demult de ieri, procurorul general atrăgea atenţia că, dacă OUG-ul intră în vigoare, infractorii or să ajungă să le râdă în nas procurorilor.

Lazăr nu este singurul magistrat nemulţumit de modul cum PSD/ALDE au înţeles să modifice Codul penal. Şi Consiliul Superior al Magistraturii a reacţionat, atacând ordonanţa la CCR iar un procuror DNA a cerut joi Tribunalului Militar Bucureşti sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu ordonanţa de modificare a Codurilor penale.

De asemenea, se pare că în urma presiunii publice şi a discuţiilor cu Iohannis, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca şi el vineri la CCR ordonanţa la care premierul anunţa joi că nu va renunţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne