Mutua Madrid Open. Simona Halep, o nouă evoluţie încântătoare! S-a calificat în semifinale (WTA)

Fosta lideră WTA ne-a bucurat din nou cu o victorie la competiţia madrilenă, obţinută de această dată în faţa celei mai dificile jucătoare de până acum - Ashleigh Barty (Australia), scor final 7-5, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Jimmie48/WTA)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) se află la două meciuri distanţă de a repeta performanţele din 2016 şi 2017 la WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open” (Spania).

Tenismana noastră a acces, joi, în semifinalele competiţiei din capitala Spaniei cu premii totale de 7.021.128 dolari, după ce s-a impus în faţa australiencei Ashleigh Barty (23 ani, 9 WTA) cu scorul de 7-5, 7-5. Câştigătoarea a fost decisă după o oră şi 35 de minute de joc efectiv.

A fost un meci frumos, cu două jucătoare ambiţioase, ambele atribuind fiecărei mingi importanţă maximă, dar cu o diferenţă de valoare vizibilă.

Campioana noastră a fost cea care a gestionat mai bine momentele cheie ale jocului, a fost agresivă, super ofensivă, cu un timing foarte bun, a anticipat bine serviciul adversarei, a ales foarte bine loviturile, trimiţând mingea în unghiuri dificile la care adversara să nu a găsit răspuns. Fosta lideră mondială a avut totul sub control.

În continuare, în lupta pentru calificarea în marea finală, Simona o va întâlni pe câştigătoarea "sfertului" dintre japoneza Naomi Osaka (1 WTA) şi Belinda Bencic (18 WTA).

Constănţeanca şi-a asigurat deocamdată 390 de puncte WTA, care-i aduce urcarea pe poziţia a doua în ierarhia jucătoarelor profesioniste (WTA) şi un premiu financiar în valoare de 312.215 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport