Muzeele din Paris sunt gazda modei spaniole

Cristóbal Balenciaga a fost un designer de modă spaniol, născut  la 21 ianuarie 1895 în Getaria, Spania
Cristóbal Balenciaga a fost un designer de modă spaniol, născut la 21 ianuarie 1895 în Getaria, Spania (Google.com)

Balenciaga, „ pliseul” - invenţia lui Mariano Fortuny - şi costumele purtate de Dalida vor fi printre "vedetele" în expoziţiile de modă ce vor fi prezentate în muzeele din Paris.

Deci putem spune că muzee din Paris vor găzdui moda spaniolă urând bun venit designerilor spanioli. Noul sezon din 2017 va debuta cu premiera: Cristobal Balenciaga. Piesele designerului spaniol vor fi expuse în „Muzeul Bourdelle” din martie până în iulie. Din luna februarie,„La Maison” de Victor Hugo va prezenta o colecţie de optzeci de costume provinciale, care vor rămâne în muzeu până în septembrie 2017.

Pe de altă parte, „Muzeul modei Palais Gallier” dedică o mare expoziţie vestimentaţiei purtate de Dalida care va avea loc din aprilie până în octombrie. Balmain, Carven sau Michael Fresnay sunt unii dintre designerii care au îmbrăcat diva. Din octombrie până în ianuarie, 2018 muzeul va găzdui o sută de piese al designerului textil Mariano Fortuny, care a fost inventatorul pliseului. Acesta a creat ţesături pe care le-a pictat manual , iar vedeta era mai tot timpul mătasea.

"Instituţiile noastre au o mare bogăţie şi diversitate culturală", a declarat Delphine Levy, director al muzeelor din Paris. Anul trecut, paisprezece muzee din capitala franceză au primit peste 1,3 milioane de vizitatori.