Muzeul Antipa va putea fi parcurs cu ajutorul telefonul mobil

Muzeul Antipa
Muzeul Antipa (Epoch Times România)

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti este primul muzeu din România care va putea fi ”citit” şi cu telefonul mobil, anunţă site-ul b365.ro. Începând cu data de 1 noiembrie 2012, vizitatorii vor putea accesa informaţiile ataşate pieselor din expunerea permanentă cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone. Acestea vor putea fi citite cu ajutorul codurilor QR (Quick Respond) şi a sistemelor NFC (Near Field Communication).

Programul "MuseoTag Antipa" a demarat la jumătatea anului şi are ca scop accesibilizarea informaţiilor ştiinţifice care până acum puteau fi citite doar pe infotouch-urile din faţa vitrinelor, dar şi atragerea adolescenţilor şi a tinerilor pasionaţi de telefonia mobilă şi tehnologiile din acest domeniu. Informaţiile legate de exponate vor putea fi citite simultan de mai multe persoane prin afişarea lor pe telefonul mobil într-un timp foarte scurt.

De asemenea, datele vor putea fi accesate uşor, fiind necesară doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului . În plus, informaţia scanată şi afişată pe telefon va fi şi o rezumare a explicaţiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanentă.

Lansarea proiectului va fi marcată de o "vizită-experiment" prin muzeu, care va avea loc miercuri, 31 Octombrie, începând cu ora 17. Vizitatorii au ocazia să folosească în premieră noua tehnologie cu ajutorul telefoanelor inteligente şi a noilor tehnologii NFC şi QR Code.