Nadia, din nou campioana României, la... Globurile de Aur!

Nadia Comaneci a pus, din nou, România pe harta lumii, în cadrul elegantei festivităţi de la decernarea Globurilor de Aur, unde a participat duminică seara.
Nadia Comăneci şi Sarah Jessica Parker la Globurile de Aur
Nadia Comăneci şi Sarah Jessica Parker la Globurile de Aur (Arhivă personală Nadia Comăneci)

Celebra gimnastă a mers la evenimentul din Beverly Hills, California împreună cu soţul ei, americanul Bart Conner. Purta o frumoasă rochie mulată, cu paiete, dar nu doar acest amănunt a atras privirile tuturor.

Marile performanţe rămân vii în memoria colectivă, astfel, că şi acum, după 41 de ani, fenomenul Montreal, în care Nadia a primit primul 10 din istoria Jocurilor Olimpice, suscită emoţie.

Actriţa Sarah Jessica Parker, câştigătoare a patru Globuri de Aur, pentru rolul ei din serialul „Sex and the city” nu şi-a ascuns admiraţia: a făcut o plecăciune în faţa „Zeiţei de la Montreal”, care, cu talentul ei tăiase respiraţia întregii planete, la numai 14 ani.

"O, Doamne! Nu cred că există o imagine mai reprezentativă a deceniului acela decât faptul că te-am văzut pe tine. Acea faţă perfect liniştită şi frumoasă. Erai perfectă. În numele tuturor americanilor care nu au ocazia să spună asta: Mulţumesc! E o plăcere să te cunosc", i-a spus celebra actriţă Nadiei.

Reamintim că Nadia, fetiţa cu breton şi chip imperturbabil, a fost supranumită "Zeiţa de la Montreal", după ce, în 1976, a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură