NASA avertizează: Asteroid cu diametrul de 210 m, mai înalt ca Big Ben, se îndreaptă spre Pământ

NASA
NASA (Print screen YouTube)

Un asteroid de două ori mai mare decât turnul Big Ben din Londra se îndreaptă spre Pământ în această săptămână, a avertizat NASA.

Impresionanta rocă spaţială, numită Asteroidul 2013 UGI, va trece cu viteză pe lângă planeta noastră în dimineaţa zilei de joi, potrivit Express.co.uk.

Laboratorul JPL (Jet Propulsion Laboratory) de la NASA estimează că asteroidul va avea un diametru cuprins între 92 metri şi 210 metri.

Asteroidul ar putea fi de două ori mai înalt cu turnul Big Ben din Londra şi Statuia Libertăţii din New York City.

Roata din Londra (cunoscută şi sub numele de Ochiul Londrei), Tower Bridge şi Marea Piramidă din Giza ar putea de asemenea să încapă în interiorul asteroidului.

Şi dacă acest lucru nu este suficient de uimitor, menţionăm că în cazul în care 2013 UGI s-ar prăbuşi pe Pământ, numărul victimelor ar fi absolut catastrofal chiar şi luând în considerare estimările reduse ale NASA.

Asteroidul Tunguska din 1908, care a culcat la pământ peste 2.000 de km pătraţi de pădure în Rusia, a măsurat doar 60 de metri în diametru, potrivit unor estimări.

Din fericire, asteroidul monitorizat de NASA va trece în viteză pe lângă Pământ fără să intre în contact cu el.

NASA estimează că Asteroidul UG1 va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 0,02675 unităţi astronomice (ua) sau 10,41 DL (distanţă lunară sau distanţa dintre Pământ şi Lună).

O unitate astronomică este egală cu distanţa medie dintre Pământ şi Soare, sau peste 149,6 milioane de km. În acest caz, asteroidul se va apropia de Pământ la o distanţă de 4 milioane de km.

Asteroidul se va apropia cel mai mult de Pământ în jurul orei 3:45 BST (2:45 a.m. UTC) în dimineaţa zilei de joi.

Deşi distanţele prezentate sunt impresionante, pe scara astronomică a lucrurilor asteroidul va trece suficient de aproape de Pământ încât NASA să îi acorde atenţie.

NASA a declarat că asteroidul este un aşa-numit Obiect din Apropierea Pământului (NEO).

Smithsonian Astrophysical Observatory a explicat: “Obiectele aflate în apropierea Pământului sunt asteroizi sau comete ale căror orbite uneori le aduc aproape de orbita Pământului”.

Asteroidul UG1 se va întoarce în apropierea Pământului în dimineaţa de 29 decembrie 2021, iar un alt zbor va avea loc în 20 octombrie 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură