Sfaturi de la Năstase: Guvernul Ponta să ceară vot de încredere în Parlament, eventual pe o remaniere

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Executivul ar trebui să facă o remaniere guvernamentală şi să ceară, la începutul sesiunii parlamentare de anul viitor, un vot de încredere în Parlament, a opinat fostul premier Adrian Năstase, prezent duminică la târgul de carte Gaudeamus pentru a-şi lansa un nou volum, "Cele două Românii".

"Pentru începutul sesiunii parlamentare ar fi important să se ceară un vot de încredere în Parlament, eventual pe o remaniere guvernamentală, astfel încât toate semnele de întrebare legate de legitimitatea formulei de guvernare şi a majorităţii parlamentare să poată fi spulberate printr-un vot în Parlament. Dacă nu, nu", a precizat Adrian Năstase, după înfrângere usturătoare încasată de PSD la prezidenţiale, citat de Realitatea.net.

"Ar fi bine să ieşim din tipologia clasică de analiză care sunt votanţi lui Ponta, care sunt votanţii lui Iohannis. O analiză trebuie să ţină cont de globalizarea democraţiei", a adăugat Adrian Năstase.

Fostul preşedinte PSD, condamnat de două ori la închisoare pentru fapte de corupţie în dosarele Zambaccian şi Trofeul Calităţii, consideră că politica românească are nevoie acum de o perioadă de linişte.

"Încolo de ceea ce se întâmplă de obicei după alegeri când şi una dintre tabere cere sânge pe pereţi, dar şi în interiorul taberei care a pierdut există cei care au o mare bucurie a exorcizărilor... eu cred că ar trebui să trecem de această fază, să căutăm linişte", a mai precizat fostul premier, care a adăugat că votul românilor arată nevoia de consensualitate între premier şi preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne