Năsui: Viitorul copiilor şi nepoţilor noştri este amanetat din cauza unei găşti de penali

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia că România înregistrează un nou record negativ pe plan economic.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

România are cel mai mare deficit comercial post-criză: aproape 12 miliarde de euro în 10 luni, a tras un semnal de alarmă joi, pe Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Deja nu mai este un secret că guvernul PSD-ALDE are multe preocupări, însă nu în interesul cetăţenilor. În timp ce mai marii ţării se ocupă cu OUG-uri pe codurile penale şi crearea de noi pârghii pentru sifonarea banilor publici, România înregistrează un nou record negativ pe plan economic. Avem un deficit comercial record, post-criză. Practic, Guvernul a crescut atât de mult consumul în detrimentul investiţiilor, încât producţia internă nu a putut ţine pasul şi importurile au explodat", a declarat Năsui.

În acelaşi timp, deputatul arată că investiţiile au fost cele care au avut cel mai mult de suferit.

"Pe când cheltuielile cu asistenţa socială, dobânzile datorate de stat şi salariile bugetarilor au explodat, pur şi simplu, investiţiile în infrastructură au fost la un nivel minim. Ce înseamnă asta pentru cetăţeanul care lucrează şi plăteşte taxe în România? Ajungem să lucrăm strict pentru a acoperi datoriile făcute de Guvern prin creşterile nesustenabile şi măsurile fiscale neînţelepte. În tot acest timp, Guvernul nu este în stare să termine 3 kilometri de autostradă noi în Capitală", a precizat Năsui.

În opinia deputatului, generaţii întregi vor fi afectate de datoriile provocate de PSD-ALDE.

"Lipsa investiţiilor va duce la îndatorări şi mai semnificative şi la o lipsă de competitivitate şi mai mare pentru producătorii români. Deficitul va creşte exponenţial, amanetând astfel viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, din cauza unei găşti de penali", a conchis Năsui.