Navalnîi închis pentru 30 de zile pe motivul organizării protestelor împotriva lui Putin

Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse. (Getty Images)

Liderul opoziţie ruse Alexei Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru organizarea protestelor antiguvernamentale în masă ce au avut loc în ajunul învestirii oficiale a preşedintelui Vladimir Putin.

Navalnîi a fost unul dintre cei aproximativ 1.600 de manifestanţi arestaţi în timpul protestelor desfăşurate sub sloganul “El nu este ţarul nostru”, pe care politicianul le-a organizat în zeci de oraşe ale Rusiei în 5 mai.

O instanţă din Moscova i-a dat marţi o sentinţă de 30 de zile de închisoare lui Navalnîi pentru încălcarea repetată a normelor privind adunările publice şi pentru respectarea ordinelor poliţiei, a precizat site-ul de ştiri Media Zona.

Audierile iniţiale au fost amânate săptămâna trecută pentru a fi ascultate mărturiile unor ofiţeri de poliţie.

Mai multe birouri ale lui Navalnîi în Rusia au fost percheziţionate de poliţie şi, de la protestele din 5 mai, diverşi voluntari au fost arestaţi din diferite motive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe