Nave ruseşti vizitează Filipine. Duterte promite diversificarea relaţiilor, în defavoarea SUA

Trei nave ruseşti au sosit în Filipine şi alte două sunt aşteptate să sosească în weekend pentru a livra echipament militar donat, conform unor oficiali.
Nava de luptă rusească Amiral Tributs este văzută sosind în portul Manila, Filipine, în 3 ianuarie 2017.
Nava de luptă rusească Amiral Tributs este văzută sosind în portul Manila, Filipine, în 3 ianuarie 2017. (Getty Images)

Este cea de-a treia vizită maritimă a Rusiei de când preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a câştigat alegerile promiţând că va diversifica legăturile ţării, îndepărtându-se de SUA şi apropiindu-se de Rusia şi China.

Trei nave antisubmarin ruseşti au andocat vineri în Manila, la timp pentru vizita pe care o va efectua ministrul rus al apărării Serghei Şoigu în această ţară, a declarat contraamiralul E. Mihailov, comandantul grupului de nave.

Alte două nave vor sosi sâmbătă în portul Subic Bay, la nord-vest de Manila, pentru a descărca echipament militar donat, a precizat într-o declaraţie Marina filipineză.

Şoigu va participa săptămâna viitoare la o întâlnire între zece miniştri ai apărării din Asia de Sud-Est şi omologii lor din alte ţări, inclusiv SUA şi China.

Marina a declarat că echipamentul donat va fi predat preşedintelui Duterte, care anterior a precizat că Rusia va furniza 5.000 de puşti de asalt.

„Vă asigur că vom face tot ce vom putea pentru ca această vizită portuară să fie o contribuţie semnificativă la consolidarea legăturilor şi cooperării dintre naţiunile noastre în interesul securităţii şi stabilităţii regiunii”, a adăugat Mihailov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe