Ne furăm căciula singuri? Cum fentează carantina unii români care se întorc din Milano

Control de securitate în aeroport
Control de securitate în aeroport (Getty Images)

Numeroşi români care vin din Milano (Italia) au ales să ia cursele aeriene care pleacă din Nisa (Franţa) la întoarcerea în România, pentru a nu fi suspectaţi de infectare cu coronavirus, anunţă aktual24 citând surse de încredere. Având în vedere că distanţa dintre Nisa şi Milano este de doar 300 de kilometri, românii încearcă să evite controlul anunţat de autorităţile române în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii sosiţi din regiunea de nord a Italiei, care a fost sever afectată de virusul Wuhan.

„Bună seara, am aflat de la Nisa, cineva care lucrează în aeroport, că mai mulţi români din Milano au venit să ia avionul din Nisa (Tarom şi Blue Air, curse directe) ca să ajungă la Bucureşti şi să nu fie suspectaţi de coronavirus”, este mesajul transmis aktual24.ro de către o sursă de încredere, stabilită în această zonă.

Reamintim că prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat luni seara că românii sosiţi din localităţile în care practic s-a luat decizia de închidere a localităţilor datorită faptului că sunt zone afectate de infecţia cu coronavirus intră automat în carantină, iar dacă vin din regiunile în care există risc crescut de contaminare, măsura este de izolare la domiciliu.

Până în prezent, în Italia, au murit şapte persoane din cauza virusului şi s-au înregistrat peste 200 de cazuri cunoscute de infecţie, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei.

Cazurile din Italia au fost concentrate în regiunea nordică a ţării, marea majoritate în Lombardia. Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, cu rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne