Negoiţă dă "vestea cea mare." Guvernul va adopta Revoluţia Fiscală. Primăriile vor fi "compensate"

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea le-au promis primarilor nemulţumiţi că, odată cu reducerea impozitului pe venit, bugetele primăriilor se vor reduce, compensaţii de la bugetul de stat. Nu se ştie care va fi nivelul acestora şi cum vor fi stabilite.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă (Epoch Times)

Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3 şi preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a anunţat marţi, la finalul întâlnirii reprezentanţilor AMR cu premierul, că Mihai Tudose şi Liviu Dragnea le-au confirmat că Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri Ordonanţa de urgenţă de modificare a Codului Fiscal prin care contribuţiile vor trece de la angajator la angajat, relatează Hotnews.

Potrivit lui Negoiţă, Guvernul a fost de acord să acorde compensaţii primăriilor care vor pierde bani de la buget în urma modificării Codului Fiscal. Primarul Sectorului 3 a anunţat că primarii au convenit astăzi cu Tudose şi Dragnea că se va creşte Cota defalcată din impozitul pe venit care le revine primăriilor de la 41,75% la 43%. De asemenea, pentru a compensa pierderile primăriilor, Guvernul le va aloca în 2018 compensaţii din bugetul de stat, însă nu este clar care e nivelul acestor compensaţii şi nici cum vor fi stabilite.

"Nu vor fi mai mici veniturile faţă de 2017", a declarat Robert Negoiţă, contrazis însă de Gheorghe Falcă, primarul Aradului care a spus că va pierde anul viitor 8 milioane de euro.

Reamintim că printre schimbările Codului Fiscal dorite de Guvernul PSD se numără şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Conform legii finanţelor locale, circa 41% din ce se colectează rămâne ca venit la primăria unde se află locul de muncă impozitat. Ori, dacă impozitul pe venit scade, automat şi veniturile primăriilor vor scădea.

Acest lucru a stârnit nemulţumire pentru primari, ieri, însăşi Gabriela Firea, om de bază al partidului, ridicând vocea contra "Revoluţiei Fiscale."

''Am transmis şi în cadrul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului Bucureşti, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puţini la buget, pentru investiţii, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile, de aceea am solicitat şi mă bucur că am primit un răspuns pozitiv şi din partea premierului. O îmbunătăţire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în variantă actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a declarat luni Gabriela Firea.

În consecinţă, astăzi, premierul a avut o discuţie cu reprezentanţii AMR. Potrivit unor surse citate de Agerpres, la discuţii ar fi luat parte şi Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne