Neregulile de la Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca, în vizorul DNA

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au declinat către DNA dosarul vizând cercetările legate de nefuncţionalitatea Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

DNA a preluat, de la Parchetul sectorului 1, ancheta privind neregulile de la Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca. Investigaţia a fost transferată DNA după ce s-au descoperit indicii de abuz în serviciu care intra în competenţa procurorilor anticorupţie.

Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Guvernului, după ce Corpul de control al ministrului Sănătăţii a descoperit mai multe nereguli în funcţionarea Unităţii de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca iar în mai a.c. procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru a-şi declina apoi competenţa în favoarea DNA, relatează Agerpres.

"În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curţii de Conturi a României pentru deficienţele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului de achiziţie aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arşilor gravi şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 Bucureşti, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcţiune a Barocamerei şi plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL", preciza pe 25 mai Guvernul.

Reamintim că Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca a intrat în centrul opiniei publice odată cu drama Colectiv, după ce s-a aflat că niciunul dintre răniţii ce aveau nevoie de îngrijire ultraspecializată nu a fost internat pe respectiva secţie, desi în vara anului 2013, Spitalul a platit aproape 39 milioane de lei, fara TVA, firmei Gemedica pentru amenajarea Secţiei de Arşi iar unitatea a fost inaugurtă în prezenţa ministrului Nicolae Banicioiu, pe 9 iunie 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne