Netanyahu montează încă un spectacol, avertizează cu privire la ameninţările cibernetice care pot provoca doborârea avioanelor de luptă

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri guvernelor lumii să îşi unească forţele pentru a se apăra împotriva unor ameninţări cibernetice, despre care a precizat că ar putea provoca chiar şi prăbuşirea unor avioane militare şi civile.

Securitatea cibernetică reprezintă de asemenea o oportunitate de afaceri enormă, a declarat Netanyahu la o conferinţă în domeniul ciberneticii desfăşurată la Universitatea din Tel Aviv, adăugând că Israelul primeşte aproximativ 20% din investiţiile globale din acest sector, conform Reuters.

“Din moment ce mergem înainte, suntem în mod categoric vulnerabili. Avioanele noastre civile pot fi doborâte, avioanele noastre de luptă pot fi doborâte”, a adăugat el.

“Acesta este testul suprem al civilizaţiei noastre. Vor exista teste nu doar din partea organizaţiilor criminale, a teroriştilor, ci şi a altor state. Trebuie să ne combinăm forţele”, a afirmat premierul israelian.

În timpul discursului a avurr loc şi o simulare a unui atac cibernetic. Flashuri de lumină şi o altă voce a tunat în sală, anunţând că hackerii “operează dintr-o ţară nu prea îndepărtată de Israel” – o aparentă referire la Iran.

Vocea a spus participanţilor la conferinţă că li s-au îngheţat conturile bancare şi că informaţiile lor au fost oferite duşmanilor lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe