New York Times expune şiretlicurile Partidului Comunist Chinez, referitoare la transplanturi

Un articol din New York Times relatează despre ilegalitatea recoltării forţate de organe în curs de desfăşurare de la prizonieri chinezi care sunt pur si simplu reclasificaţi ca "cetăţeni"
Practicanţi Falun Gong joacă o scenă ilustrând jaful de organe al Chinei comuniste, pe o stradă din Taipei, 20 iulie 2014.
Practicanţi Falun Gong joacă o scenă ilustrând jaful de organe al Chinei comuniste, pe o stradă din Taipei, 20 iulie 2014. (Mandy Cheng/AFP/Getty Images)

Un articol publicat pe 16 noiembrie în New York Times confirmă îngrijorările internaţionale ale medicilor şi grupurilor de drepturi civile în legătură cu promisiunea neîndeplinită a Chinei de a opri folosirea de organe recoltate ilegal de la prizonieri executaţi.

Articolul intitulat China Bends Vow, Using Prisoners' Organs for Transplants ("China îşi calcă legământul de a nu mai folosi organe de la prizonieri pentru transplanturi"), arată că Republica Populară Chineză şi-a încălcat promisiunea de a nu mai preleva organele prizonierilor involuntari - printr-o retorică demnă de "artiştii" de alba-neagra: etichetarea puşcăriaşilor drept "cetăţeni", în loc de "prizonieri". Şmecheria regimului comunist de la Beijing nu a scăpat neobservată occidentalilor, secretarul general al Asociaţiei Medicale Mondiale, Dr. Otmar Kloiber arătând că, "practica lor este lipsită de etică şi ar trebui schimbată într-o practică etică. Şmecheriile administrative nu o fac etică".

Când modificarea politicii chineze cu privire la transplanturi a fost anunţată în decembrie 2014, ONG-ul Doctori împotriva recoltării forţate de organe, (DAFOH), a avertizat cu privire la promisiunile Chinei, atrâgând atenţia că nu valorează nimic.

DAFOH a subliniat cum, pe lângă şmecheriile semantice, autorităţile chineze nu au recunoscut încă, şi nici nu au promis să înceteze o industrie chiar mai macabră - jaful sistematic de organe luate cu forţa de la persoane vii, deţinute pe motive politice în lagăre de muncă - un mare grup de cetăţeni victimizaţi, reţinuţi pentru gândurile şi convingerile lor. Principalul grup de victime sunt practicanţii Falun Gong care suferă o persecuţie la nivel naţional, încarcerări ilegale şi care sunt supuşi examinării medicale forţate şi analizelor de sânge în timp ce se află în detenţie. Printre victime se mai numără însă şi creştini, uiguri şi tibetani.

Macabra industrie a fost descoperită de ziarul Epoch Times în 2004 după ce, independent, doi martori au făcut declaraţii despre această practică sistematică organizată în unele spitale militare ale Chinei. Ştirile publicate de noi au fost preluate de anchetatori independenţi din Canada, iar în urma investigaţiilor acestora a fost publicat Raportul Kilgour - Matas despre recoltarea de organe pe viu organizată de China comunistă.

Practicile recoltării forţate de organe care au loc în China sunt sprijinite de instanţele de judecată, poliţie şi armată. Recoltarea de organe duce la moartea victimei în detenţie - ca urmare a extragerii forţate de organe vitale, fără vreo urmă de consimţământ din partea victimei. Aceasta diferă total de procurarea organelor şi transplantarea lor pe piaţa neagră "liberă", unde cetăţenii sunt împinşi/nevoiţi să-şi doneze organele cu ajutorul stimulentelor financiare.