Newsweek România: Un caz scandalos - CNATDCU susţine că UE şi ONU l-au plagiat pe Iordache

Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

După aproape doi ani de la momentul în care au fost publicate probe ale unui plagiat grobian de tipul copy/paste, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis că deputatul PSD Florin Iordache a furat prea puţin. Doar 4% din lucrarea sa de doctorat pe care a susţinut-o în Republica Moldova este plagiat. Ca urmare, Comisia de analiză a CNATCU a dat verdict de neplagiat, scrie Newsweek România.

Potrivit publicaţiei citate, în "Raportul de analiză", CNATDCU spune că, de fapt, Florin Iordache ar fi fost plagiat şi că "sursele de similitudine identificate sunt în proporţie de 25% din perioada de după susţinere".

"Realitatea este că Florin Iordache a plagiat din cel puţin zece surse. Printre acestea se regăsesc un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu, documente ale Uniunii Europene sau ale Naţiunilor Unite, articole din presa românească, diverse comunicate de presă. Teza de doctorat a lui Iordache are 130 de pagini. CNATDCU admite că Iordache a furat şase pagini. Şi mai spune că un sfert (25%) din teza de doctorat a lui Florin Iordache a fost plagiată de alţi autori. CNATDCU ne spune că nu Iordache este cel care a plagiat strategia Uniunii Europene, ci UE a furat-o din teza de doctorat. Nu fostul ministru şi-a însuşit pasaje din documente ale Naţiunilor Unite, ci ONU l-a furat pe Iordache", arată Newsweek.

În acelaşi timp, publicaţia atrage atenţia asupra unui posibil fals în acte în acest caz.

Imediat după publicarea deciziei de neplagiat, Newsweek România a avut un dialog cu preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Ioan-Aurel Pop. Absolut stupefiant, preşedintele CNATDCU a precizat că nu a avut cunoştinţă despre documentul care atestă că Florin Iordache nu a plagiat.

Asta, deşi pe document este trecut numele şi semnătura lui Ioan-Aurel Pop. Preşedintele CNATDCU a precizat că nu îşi recunoaşte semnătura şi că nu îşi aminteşte să se fi discutat o asemenea decizie în prezenţa sa. Dat fiind că altcineva a semnat decizia finală de neplagiat în locul lui Ioan-Aurel Pop, avem de-a face cu un fals în acte.

Articolul integral aici.