Newsweek: UE ne auditează pesta porcină, şeful ANSVSA (prietenul cumătrului lui Dragnea) fuge în munţi

Purcei
Purcei (Getty Images)

Reprezentanţii Comisiei Europene au venit în România pentru un audit referitor la pesta porcină africană. Dar nu vor găsi pe nimeni acasă, pentru că preşedintele ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu, va pleca două zile la Gura Humorului, cu toţi şefii de direcţii sanitare din ţară, relatează Newsweek.ro.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor are un rol crucial în furnizarea de date pentru reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu pesta porcină africană. Asta cu atât mai mult cu cât până în prezent au fost ucişi 348.691 de porci afectaţi de pestă.

Auditul Comisiei Europene constă în verificarea modului de implementare a legislaţiei europene în domeniu: măsuri, prevenţie, biosecuritate, sănătate animală, bunăstarea animală, ucidere, ecarisaj şi despăgubiri.

Reprezentanţii Direcţiei de Comunicare a ANSVSA au confirmat că reprezentanţii Comisiei Europene sunt la Bucureşti, dar şi că, în zilele de joi şi vineri, şefii ANSVSA se vor afla la o întâlnire de lucru.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.