Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision

Reprezentanţii European Broadcasting Union anunţă că nicio televiziune din România nu va transmite show-ul Eurovision în acest an.
Eurovision 2012
Eurovision 2012 (.eurovision.tv)

Românii nu vor vedea în acest an la televizoare concursul Eurovision, cel puţin nu pe posturile TV româneşti. European Broadcasting Union (EBU) a respins oferta Pro Tv-ului de a transmite concursul, după ce TVR-ului, care a acumulat datorii uriaşe către EBU, i-a fost retras dreptul de a participa la Eurovision Song Contest 2016.

"Deşi ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiţie între membri şi asociaţi ai Uniunii nu le putem accepta oferta", au explicat reprezentanţii EBU, preluaţi de Agerpres, pe pagina lor de Facebook.

Ulterior, răspunzând unui mesaj primit pe platforma de socializare, EBU a adăugat că "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România", deoarece ţara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european. Situaţia din 2017 va fi analizată în viitor, au precizat reprezentanţii European Broadcasting Union.

Reamintim că EBU a anunţat în urmă cu o săptămână că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare de circa 14,5 milioane de euro. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016.

În urmă cu două zile, PRO TV a trimis o scrisoare deschisă către EBU, solicitându-le membrilor acestora să-i dea lui Ovidiu Anton dreptul de a participa la Eurovision. Totodată, PRO TV şi-a exprimat intenţia de a face o ofertă pentru a obţine drepturile de difuzare a concursului muzical.