Nicolai: MCV-ul trebuie ignorat. Suntem criticaţi că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea

Norica Nicolai
Norica Nicolai (Facebook)

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai lansează atacuri la adresa Comisiei Europene după publicarea celui mai dur raport MCV din ultimii 10 ani, raport în care se apreciază că în România lupta anticorupţie a scăzut dramatic. Exponentă a unui partid acuzat de Opoziţie, numeroşi magistraţi şi parte din societatea civilă că, alături de PSD, a pus umărul la sabotarea Justiţiei, Nicolai susţine că MCV-ul este un document jalnic, de poziţie politică.

"Suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea", susţine Nicolai, acuzând Comisia Europeană de tentaţie totalitară, în stil sovietic.

Redăm postarea Noricai Nicolai:

"Venit cu o lună mai devreme decât datele cu care ne obişnuise Comisia Europeană, în plină campanie electorală în România, raportul MCV este cel mai jalnic document de politică europeană, pentru că el nu constituie un document de analiză a stadiului reformelor din justiţia din România, ci un document de poziţie politică în care Comisia Europeană ne spune că îşi doreşte în România o republică prezidenţială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis.

Recomandările din raportul precedent făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectivă un ordin de suspendare a suveranităţii naţionale pentru că interziceau Parlamentului României să legifereze, doar în condiţiile în care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea în acel raport ce trebuie să reglementăm, cum trebuie să reglementăm, iar astăzi suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea.

Nu mi-am imaginat niciodată că tentaţia totalitară, aceea de stil sovietic, e atât de prezentă şi la Bruxelles. Să ceri unui stat membru să introducă în actul de justiţie serviciile de informaţii, înseamnă că nu faci decât să te comporţi în cea mai bună tradiţie a lui Putin, care conduce o ţară în care FSB e în toate. Dacă ăsta e modelul de democraţie pe care interesele Bruxelles-ului îl vor introdus în România, îmi pare rău să o spun, dar am o uşoară greaţă cu privire la dublul standard, democraţie, stat de drept.

Incoerenţa acestor monitorizări, în sensul că în anumite rapoarte se solicită ca Ministrul Justiţiei să nu se implice activ, ci să lase acest rol CSM, iar acum, dimpotrivă, Comisia cere o implicare mai mare a Ministrului Justiţiei, înseamnă pentru mine că nu avem de a face decât cu un banal document de poziţie politicianistă, care spre binele României trebuie ignorat", scrie, pe Facebook, Norica Nicolai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne