Nicolai se activează după decizia CCR: Se confirmă că Iohannis este un pericol pentru democraţie

Norica Nicolai, PNL
Norica Nicolai, PNL (Epoch Times România)

La fel ca şeful său Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai - fost europarlamentar ALDE care s-a remarcat prin discursuri extrem de acide la adresa instituţiilor UE, a fostei şefe DNA etc. - îi cere demisia preşedintelui Iohannis după ce CCR a respins iniţiativele de revizuire a Constituţiei în scopul punerii acesteia în acord cu rezultatele referendumului din 26 mai.

Potrivit Noricăi Nicolai, decizia CCR de azi cu privire la prima întrebare de la referendum confirmă că preşedintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democraţie, Constituţie şi statul de drept în România, aşadar acesta trebuie să demisioneze.

"Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obţine un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat!

Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituţia ţării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curţii Constituţionale, care au fost prezenţi la şedinţă, inclusiv unul numit de el - Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus preşedintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituţie?", scrie pe Facebook Nicolai.

Fosta europarlamentară, actualmente preşedintele Consiliului Naţional ALDE, îl mai acuză pe Iohannis că pentru a obţine avantaje electorale, "a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituţie."

"De ce? Pentru că s-ar încălca drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Dar lui Iohannis nu îi pasă. Pentru el ceea ce contează sunt alegerile din acest an!

Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un preşedinte şi nişte partide de opoziţie i-au manipulat şi i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituţiei.

S-a ajuns în această situaţie pentru că interesele politice ale preşedintelui au prevalat oricăror principii de constituţionalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, preşedintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit şi care confirmă că preşedintele, cu bună ştiinţă, a umilit românii.

Căci în acest mod preşedintele a aruncat în derizoriu o instituţie fundamentală care este referendumul şi care este singura instituţie care permite consultarea poporului!

Tocmai din aceste cauze preşedintele trebuie să îşi prezinte demisia!", concluzionează Nicolai.