Nicolicea: Iliescu nu poate fi sancţionat penal pentru crime împotriva umanităţii

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu poate fi acuzat de crime împotriva umanităţii în dosarul Revoluţiei pentru că la data comiterii faptelor nu exista această infracţiune în Codul Penal, a comentat, la Antena 3, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, pesedistul Eugen Nicolicea.

"L-au acuzat pe Ion Iliescu de crime împotriva umanităţii, articolul 439 din Noul Cod Penal… pentru că este o infracţiune care nu se prescrie. Ăştia s-au moşcăit atât de mult pe dosarul respectiv până când faptele din interior s-au prescris. Acum trag de o infracţiune inexistentă pentru a-şi ascunde incompetenţa.

Infracţiunea împotriva umanităţii a fost introdusă pe data de 28 februarie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. În Vechiul Cod nu există incriminată această chestiune. Nu poţi sancţiona o persoană decât dacă a comis o faptă din 2014 încoace", a declarat Eugen Nicolicea, citat de aktual24.ro.

Reamintim că Ion Iliescu s-a prezentat recent la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul „Revoluţiei” pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii. Detalii aici.