Nicuşor Constantinescu rămâne cu mandatul de arestare preventivă

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, rămâne cu mandatul de arestare preventivă emis la începutul acestei luni de Tribunalul Constanţa, a decis luni Curtea de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă.

Instanţa constănţeană a judecat, luni după-amiază, contestaţia lui Nicuşor Constantinescu la decizia de emitere a mandatului de arestare preventivă.

Magistraţii au hotărât să înlăture din încheierea penală contestată şi din mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu o parte din dispoziţiile unui articol din Codul de Procedură Penală.

Astfel că instanţa a admis în parte contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu, însă a menţinut alte dispoziţii, rezultatul fiind că mandatul de arestare preventivă a preşedintelui constănţean suspendat rămâne în vigoare.

Pe 4 septembrie, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu.

Baronul de Constanţa se află în prezent în SUA, teoretic, la tratament. În presă au apărut, însă, înregistrări video care îl arată pe Constantinescu relaxându-se la terase, fumând sau făcând cumpărături în hipermarketuri.

Baronul de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în al treilea este acuzat că a decis atribuirea ilegală de terenuri.

Într-un al patrulea dosar, Constantinescu este anchetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia, poliţiştii au descoperit 15 cartuşe de 9 milimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne