Nicuşor Dan, apel către parlamentarii puterii: Fiţi de partea corectă a Istoriei, nu a unui biet om cu dosare penale

Guvernul şi-a pierdut credibilitatea, a explicat Nicuşor Dan, cerându-le parlamentarilor PSD să voteze moţiunea de cenzură pentru a fi astfel de partea corectă a Istoriei, nu a unui om care vrea să arunce România în aer ca sa scape de dosarele penale pe care le are.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Într-un discurs aplaudat de colegii săi din Opoziţie, Nicuşor Dan a lansat, miercuri, în Parlament un apel pentru votarea moţiunii de cenzură, susţinând că actualul Guvern a călcat linia roşie şi a încălcat limite care nu trebuie trecute.

"Au fost ani în care în România s-a prăduit banul public şi nimeni nu a răspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastră a reuşit să creeze un mecanism prin care oamenii care greşesc să răspundă. Ceea ce a făcut Guvernul Grindeanu la 1 noaptea a fost să vrea să şteargă întreg acest efort şi să aducă România din nou în zona bunului plac. Ştim cu toţii că nu dl Grindeanu a iniţiat această ordonanţă. Ştim cu toţii că dl Dragnea care are un dosar penal, care are o condamnare penală au pus presiune pe el. Dar dl Grindeanu avea toate mijloacele să se opună, nu a făcut-o, a fost laş. A pus interesele şefului său de partid în faţa intereselor ţării şi pentru asta şi-a pierdut încrederea.", a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USR a opinat că pierderea acestei încrederi are repercusiuni serioase atât în plan extern cât şi intern, încrederea nefiind doar un concept abstract ci un pilon al funcţionării ţării.

"Încrederea este de fapt cuvântul cheie aici. Şi încredere nu este un simplu concept abstract. De încrederea în Guvernul României depinde şi siguranţa naţională a ţării, şi evoluţia ei economică viitoare. Vi-l închipuiţi pe dl Grideanu discutând cu dna Merkel de la egal la egal pe chestiuni de securitate naţională în interesul României? Nu, nu! Pentru că şi-a pierdut încrederea.", a declarat liderul USR.

De încredere au nevoie şi investitorii pe care îi aşteptăm să vină cu proiecte şi să creeze locuri de muncă, a mai subliniat Nicuşor Dan, precizând că aceştia au nevoie de încrederea că Guvernul nu dă ordonate la 1 noaptea prin care să schimbe contextul în care ei au venit să investească în România

De încredere au nevoie şi fondurile şi băncile care acum împrumută România la cea mai mică rată din istorie. De încredere are nevoie şi Comisia Europeană pentru a derula în continuare fonduri europene în România iar acest guvern, din păcate, şi-a pierdut încrederea şi tot de încredere au nevoie şi tinerii care se gândesc dacă să continue în România sau să plece din ţară, a mai arătat Nicuşor Dan, lansând un apel către colegii săi, să voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

"Decizia pe care o vom vota va fi judecată şi de istorie şi de copiii noştri. Istoria va reţine din aceşti zeci de ani pe de o parte aspiraţia societăţii către normalitate, către respectarea legii, depolitizarea administraţiei, către cheltuirea corectă a banului public şi pe de altă parte o presiune din partea unui grup de putere care doreşte să confişte pentru el resursele publice. Istoria va reţine punctele critice ale acestui conflict social şi în punctele critice Strada a fost tot timpul de partea corectă a istoriei. Şi la Revoluţie, în Piaţa Universităţii şi la protestele pentru Roşia Montană şi Colectiv Strada a avut dreptate. şi în acest moment sutele de mii de oameni care protestează au dreptate şi trebuie să le fim recunoscători că au reuşit ei să îndrepte uriaşa responsabilitate a acestui guvern.

Stimaţi colegi de la putere, alegătorii dvs v-au trimis în Parlament să daţi legi pentru ei, nu legi care să scape de la puşcărie pe cei ce au furat din banul public. Ştiu că există o puternică presiune pe dvs. pentru susţinerea acestui Guvern, ştiu că adevăratul autor al acestei crize, Dl Liviu Dragnea ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scăpa de dosarele penale. Prin decizia de azi aveţi de ales între a fi de partea corectă a Istoriei sau a urma un om, un biet om cu două dosare penale şi decizia asta va fi judecată şi de Istorie şi de copiii şi nepoţii dvs.", a concluzionat liderul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne