Nicuşor Dan: De acum înainte, România aparţine baronilor locali

Deputatul Nicuşor Dan s-a arătat indignat de efectele "perverse" ale noului Cod administrativ adoptat recent de Parlament.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Avem prima dovadă privind efectele perverse ale noului Cod administrativ, efecte despre care am vorbit constant atât în Comisia specială, cât şi în plenul Camerei Deputaţilor, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de Facebook, deputatul Nicuşor Dan.

"Speranţa Cliseru, fostă subordonată a Gabrielei Firea şi a lui Florentin Pandele, a fost numită, prin Hotărâre de Guvern, prefect al Capitalei. Ce control de legalitate va face Speranţa Cliseru asupra actelor emise de Gabriela Firea, când ani de zile a fost angajata acesteia la Primăria Capitalei şi la biroul senatorial?", a declarat Nicuşor Dan.

În opinia deputatului, este cât se poate de clar pentru toată lumea că prefectul Capitalei va fi în continuare un simplu executant politic, care va răspunde la comenzile partidului şi ale Gabrielei Firea.

"Politizarea administraţiei locale, un obiectiv asumat de PSD, a fost dus la îndeplinire prin adoptarea Codului administrativ. De acum înainte, România aparţine baronilor locali", a concluzionat Nicuşor Dan.