Nicuşor Dan: Dragnea vorbeşte de funie în casa spânzuratului. E condamnat penal pentru fraude electorale

În contextul în care Uniunea Salvaţi România întâmpină dificultăţi în a-şi strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru a participa la alegerile parlamentare, şeful PSD Liviu Dragnea a lansat acuzaţia că partidul lui Nicuşor Dan a apelat la sprijinul PNL în acest sens. Replica liderului USR nu s-a lăsat mult aşteptată.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a reacţionat dur după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că liberalii strâng semnături pentru partidul său.

"Preşedintele PSD Liviu Dragnea ne-a acuzat că strângem semnături cu ajutorul PNL. Am doar câteva precizări", a scris luni, pe contul său de Facebook, Nicuşor Dan.

Precizările liderului USR

1. Domnul Dragnea ar trebui să-şi amintească că la Direcţia Naţională Anticorupţie este un dosar în lucru privind falsificarea semnăturilor pe listele de susţinere a unor candidaţi la alegerile locale din Bucureşti. În denunţul care a dus la deschiderea dosarului sunt amintite şi PSD şi PNL;

2. Domnul Dragnea vorbeşte de funie în casa spânzuratului. Îi amintesc că este condamnat penal definitiv pentru infracţiuni în legătură cu fraude electorale;

3. Îi amintesc, din nou, domnului Dragnea că PSD este co-autor al unei legi vădit anti-democratice prin care este restricţionat dreptul constituţional de a fi ales prin impunerea unui prag aberant de semnături necesare partidelor sau candidaţilor independenţi pentru a candida;

4. Uniunea Salvaţi România strânge semnături pe bune, în stradă, prin propriile forţe. Nu le falsifică prin birouri, nu copiază baze de date cu CNP-uri, aşa cum fac vechile partide de 25 de ani.

"Îi rog pe toţi cei care doresc să vadă în Parlament politicieni integri care cred că politica este un serviciu în slujba cetăţenilor, nu o cale de îmbogăţire prin furt, să vină se semneze pentru Uniunea Salvaţi România", a adăugat Nicuşor Dan.