Nicuşor Dan: Guvernul Grindeanu, obedient. Arată frica lui Dragnea

Nu competenţa a fost criteriul de selecţie a viitorilor miniştri din Cabinetul Grindeanu, ci obedienţa faţă de liderul PSD Liviu Dragnea şi faţă de partid, a atras atenţia preşedintele USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat premierului desemnat Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonaţi, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică, a remarcat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Nu competenţa a fost criteriul de selecţie, ci obedienţa faţă de lider şi de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniştri profesionişti arată de fapt slăbiciunea preşedintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-şi întreţine puterea politică dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest şi autonom care să guverneze în interesul societăţii", a afirmat Nicuşor Dan.

Potrivit preşedintelui USR, nominalizarea Danielei Carmen Dan şi a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică.

"Mai sunt şi alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanţi ai ordinelor partidului: Florin Iordache, susţinut pentru Ministerul Justiţiei, este unul dintre coautorii marţei negre, iar Teodor Meleşcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secţii de votare în Diaspora.

Florian Bodog, care şi-a pierdut dreptul de a conduce doctorate şi care nu are nimic notabil în parcursul profesional, nu ar fi obţinut niciodată portofoliul Sănătăţii într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuşi la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane", a subliniat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne