Nicuşor Dan: Mulţi dintre noi nu ne-am trezit din euforia victoriei de la Bucureşti

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nicuşor Dan a fost o surpriză în 2012. În 2016, a fost revelaţia alegerilor locale. Asta ar fi, într-o anumită măsură, şi problema, înaintea parlamentarelor la care oamenii din Uniunea Salvaţi România, un update al postelectoral al USB, speră să facă 5%. "Cumva mulţi dintre noi şi susţinătorii noştri nu ne-am trezit din euforia victoriei de la Bucureşti şi pare că lucrurile se vor întâmpla de la sine", o spune chiar Nicuşor Dan, la Interviurile Gândul.

Realitatea matematică îi arată lui Nicuşor Dan câteva necunoscute cu doar trei luni înainte de alegerile parlamentare. Unu: partidul are până acum doar 6 filiale şi grupuri de lucru 35. Doi: lipsesc banii. Trei: candidatura despre care, la o analiză simplă, recunoaşte că, probabil nu va avea cum să nu şi-o asume. Preferabil la Camera Deputaţilor.

În rest, sunt planuri. USR vrea să negocieze din Parlament susţinerea unui nou guvern. Fără posturi la schimb ca să îşi poată retrage sprijinul dacă lucrurile nu merg cum au fost puse pe hârtie. Premier ar vrea unul tehnocrat. "Da, Dacian Cioloş este una dintre variante", spune Nicuşor Dan care îi taie de pe listă pe Mugur Isărescu, Florin Georgescu sau Vasile Dîncu.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.