Nicuşor Dan: "Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii"

Este nevoie de toate forţele opoziţiei şi ale societăţii pentru a opri planul PSD de a şterge secolul de puşcărie pe care-l au de executat politicienii corupţi, atrage atenţia Nicuşor Dan, anunţând că va ieşi şi el în stradă la protestul anunţat astăzi.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a anunţat, pe contul său de Facebook că formaţiunea sa va lupta prin toate mijloacele pentru a împiedica planul PSD de a îşi scoate de după gratii corupţii în plus şi "iertându-i" pe aceştia de la obligativitatea returnării prejudiciului adus statului prin faptele lor.

De asemenea, Dan anunţă ca formaţiunea sa va semna moţiunea de cenzură a PNL - dacă liberalii o vor iniţia - şi că va ieşi astăzi, în stradă, la protestul din Piaţa Universităţii.

Redăm postarea liderului USR"

"Am spus în campania electorală că miza PSD este să câştige puterea pentru a şterge secolul de puşcărie pe care-l au de executat politicienii corupţi şi prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de plătit.

Vom lupta pentru a împiedica acest plan, care a fost declanşat săptămâna trecută, prin toate mijloacele, atât în Parlament cât şi în stradă. Vom semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă va fi iniţiată, şi vom lupta pentru ca moţiunea simplă a USR, împotriva ministrului Florin Iordache, să fie adoptată de Parlament. Este nevoie de toate forţele opoziţiei şi ale societăţii pentru a opri planul PSD.

Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii.", scrie, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Reamintim că în Piaţa Universităţii este anunţat astăzi un mare protest anti graţieri şi amnistii. Acesta are loc în contextul în care ministerul Justiţiei a elaborat două proiecte de OUG, unul vizând graţierea şi altul o serie de modificări controversate ale codului penal.

Proiectul vizând graţierea prevede că deţinuţii care au împlinit 60 de ani - cum ar fi Dan Voiculescu - cei cu copii mici în întreţinere, precum şi cei cu boli incurabile, precum Nicuşor Constantinescu, pot beneficia de graţieri de 1/2 din pedepse.

Deşi proiectul de act normativ stipulează, generic, că graţierea este condiţionată de achitarea despăgubirilor la care persoana condamnată a fost obligată prin hotărâre judecătorească definitivă, în termen de 1 an de la punerea în libertate (suficient cât să "produci" banii furaţi la loc n.r.), această prevedere nu se aplică şi beneficiarilor de graţieri parţiale. Astfel, corupţii bătrâni şi/sau bolnăviori, sau părinţi de copii mici, pot ieşi de după gratii liniştiţi, fără să se streseze că într-un an vor trebui să achite prejudiciul, rămânând că statul să-şi bată capul cum să recupereze de la ei banii furaţi.

Ce este cel puţin la fel de revoltător este că pentru a-i putea elibera mai devreme pe corupţi, PSD şi ALDE au eliminat restricţiile pentru cei graţiaţi parţial, respectiv cei ce au împlinit 60 de ani, bolnavii şi persoanele care au în întreţinere minori cu vârstă de până la 5 ani astfel încât pe lângă diferiţii baroni, vor ieşi de după gratii şi violatorii, pedofilii şi ucigaşii.

În ceea ce priveşte proiectul de modificare a Codului Penal, acesta vine să dinamiteze instituţia denunţătorului, să schimbe regulile în ceea ce priveşte abuzul în serviciu etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne