Nicuşor Dan: Primăria lui Robert Negoiţă a defrişat spaţiu verde

Lucrările de betonare a spaţiilor verzi continuă în Sectorul 3, în pofida faptului că Garda de Mediu a dispus sistarea acestora, acuză Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primăria lui Robert Negoiţă a defrişat spaţiu verde fără să aibă nicio autorizaţie sau aviz legal, acuză, pe Facebook, Nicuşor Dan, postând ca dovadă a afirmaţiilor sale răspunsul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu la o sesizare prin care Uniunea Salvaţi Bucureştiul reclamă betonarea spaţiilor verzi din sectorul 3.

În zonele respective, pe spaţiul verde, se montează celebrele pavele şi borduri roz ce au devenit marcă inconfundabilă a sectorului 3. Garda de Mediu a dispus sistarea lucrărilor executate de Mari Vila şi Azochim SRL, după ce a constatat că cele două firme nu au putut prezenta nici aviz de mediu, nici certificat de urbanism şi nici autorizaţie de construire. În pofida dispoziţiilor Gărzii de Mediu, lucrările continuă, susţine preşedintele USB.

Răspunsul Gărzii de Mediu către USB, pagina 1
Răspunsul Gărzii de Mediu către USB, pagina 1 (Facebook)

Răspunsul Gărzii de Mediu către USB, pagina 2
Răspunsul Gărzii de Mediu către USB, pagina 2 (Facebook)

"În ciuda dispoziţiilor exprese ale Gărzii de Mediu de oprire a lucrărilor, lucrările continuau azi. Mergem mai departe către Parchet!" scrie Nicuşor Dan.

Mai merită remarcat că Garda de Mediu precizează în răspunsul său că nu s-au constatat tăieri de copaci pe amplasament. Însă, din fotografii ale lucrărilor postate pe Facebook reiese că arborii au fost pur si simplu prinşi între celebrele pavele roz.

Lucrări de "amenajare" în sectorul 3
Lucrări de "amenajare" în sectorul 3 (Facebook)

Reamintim că pe 30 iunie USB anunţa că, în ciuda sesizărilor înaintate de consilierii locali şi generali ai Uniunii, betonarea spaţiilor verzi din parcul Brâncuşi şi de pe spaţiile verzi adiacente continuă. O zi mai târziu, Garda de Mediu a anunţat consilierii USB că a sistat lucrările de la Parcul Brâncuşi şi de pe Lucreţiu Pătrăşcanu.

„Garda de Mediu ne-a informat azi că a sistat lucrările de la Parcul Brâncuşi şi de pe Lucreţiu Pătrăşcanu deoarece cele două firme care executau până ieri lucrări în cele două zone nu au decât un contract cu ADP Sector 3 şi niciun fel de documentaţie de urbanism, autorizaţie sau aviz, deci lucrările sunt ilegale. Le-au aplicat amenzi de 5.000 lei fiecăruia.

Am verificat şi într-adevăr de ieri de la ora 14.00 nu se mai lucrează la Parcul Brâncuşi!

În schimb, de dimineaţă am fost din nou, împreună cu Ana Galbenu, consilier local Sector 3 şi Cezar Iacob, colegul nostru de la USB Sector 3, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, unde lucrările de betonare ilegală a grădinilor şi spaţiilor verzi continuă nestingherite între intersecţia cu Postăvarului şi intersecţia cu Liviu Rebreanu.

Am chemat şi sesizat din nou Poliţia Locală Sector 3, Prefectul, Garda de Mediu şi Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Generale”, scria, pe Facebook, în 2 iulie, consilierul USB Ana Ciceală.