Nicuşor Dan: Primăriţa Craiovei a folosit metode de intimidare de tip mafiot împotriva denunţătorului său

Nicuşor Dan i-a luat apărarea lui Petru Becheru, tânărul matematician care a denunţat-o pe primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, după ce acesta a devenit ţinta unei campanii furibunde de denigrare, primind inclusiv ameninţări cu moartea.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Este inadmisibil linşajul public la care este supus Petru Becheru, tânărul care a avut curajul să denunţe posibile fapte penale comise de primăriţa PSD a Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, legate de reabilitarea faţadelor blocurilor din oraş, a declarat revoltat marţi, pe contul său de Facebook, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan.

"Folosind metode de intimidare de tip mafiot, doamna Vasilescu şi-a asmuţit susţinătorii împotriva lui Petru Becheru, aceştia transmiţându-i injurii şi ameninţări. Mai mult, aflăm că unii dintre cei care au transmis astfel de ameninţări sunt nici mai mult nici mai puţin decât angajaţi ai companiilor din subordinea Primăriei Craiova.

Vorbim de un sistem de tip clientelar în care mulţi dintre funcţionarii publici sau angajaţii companiilor de stat sunt totodată activişti de partid, devotaţi trup şi suflet celor care i-au pus în funcţii. Vreau să-i transmit domnului Becheru că nu este singur în această luptă a domniei sale împotriva corupţiei şi abuzurilor autorităţilor locale din Craiova", a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USB le solicită autorităţilor responsabile din cadrul Ministerului de Interne să ia măsurile care se impun pentru asigurarea protecţiei lui Petru Becheru, în vreme ce ancheta penală derulată în acest caz îşi urmează cursul.

"Uniunea Salvaţi România [formaţiune emanată din USB, care va participa la alegerile parlamentare - n.r.] este deschisă pentru toţi oamenii curajoşi şi oneşti care, asemenea domnului Becheru, vor să pună capăt abuzurilor şi corupţiei din România şi vor să servească interesul public.

Şi ca dovadă că avem deja astfel de oameni curajoşi în cadrul USB, aş vrea să dau exemplul unuia dintre noii mei colegi, Şerban Marinescu, un tânăr arhitect român, care a ajuns cunoscut în spaţiul public tocmai pentru că a reclamat la DNA o cerere de mită din partea fostului primar PNL al oraşului Râmnicu Vâlcea – Emilian Frâncu", a mai precizat Nicuşor Dan.