Nigeria: 18 oameni ucişi de o boală misterioasă care acţionează în 24 de ore

Un  oficial nigerian al sănătăţii poartă o mască de protecţie în timp ce  verifică pasagerii în Aeroportul Internaţional Murtala Muhammed din  Lagos, Nigeria, 4 august 2014.
Un oficial nigerian al sănătăţii poartă o mască de protecţie în timp ce verifică pasagerii în Aeroportul Internaţional Murtala Muhammed din Lagos, Nigeria, 4 august 2014. (Captură Foto)

Cel puţin 18 persoane au murit într-un oraş din sud-estul Nigeriei datorită unei boli misterioase care ucide în mai puţin de 24 de ore, susţine guvernul nigerian.

“23 de persoane au fost afectate şi 18 au murit”, a declarat sâmbătă pentru AFP comisarul pentru sănătate din statul Ondo, Dayo Adeyanju.

Un purtător de cuvânt al guvernului nigerian, Kayode Akinmade, a declarat că boala misterioasă a izbucnit la începutul săptămânii trecute în oraşul Ode-Irele.

Akinmade a adăugat că toate victimele au pierit în decurs de o zi după ce s-au îmbolnăvit şi că testele de laborator au exclus în prezent Ebola sau orice alt virus cunoscut ca fiind o posibilă cauză.

Pe lângă experţii guvernului şi oficialii sănătăţii, epidemiologii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au sosit de asemenea în oraş pentru investigaţii suplimentare, a declarat Akinmade.

OMS a confirmat că deţine informaţii privind 14 cazuri şi 12 decese.

“Simptomele comune au vederea brusc înceţoşată, dureri de cap, pierderea cunştinţei şi apoi moartea, într-un interval de 24 de ore”, a declarat Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS.

Mostre de urină, sânge şi fluid cerebrospinal au fost prelevate de la victime, a adăugat el. “Toate mostrele au fost trimise în această dimineaţă la Lagos University Teaching Hospital şi acum se aşteaptă rezultatele. În acelaşi timp, continuă şi investigaţiile.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.