Nigeria confirmă primul deces cauzat de Ebola

Nigeria confirmă primul deces cauzat de Ebola.
Nigeria confirmă primul deces cauzat de Ebola. (Isaac Kasamni / AFP / Getty Images)

Epidemia curentă de Ebola din Africa de Vest s-a răspândit în a patra ţară, Nigeria confirmând vineri un deces cauzat de această boală fatală.

Un bărbat liberian de 40 de ani a murit vineri de Ebola într-un spital din Lagos, după ce a intrat în ţară marţea trecută.

Este primul caz de Ebola confirmat în Nigeria după ce boala a erupt din nou în Africa de Vest la începutul acestui an, conform ministrului nigerian al sănătăţii Onyebuchi Chukwu.

„Toate punctele de intrare în Nigeria, incluzând aeroporturi, porturi şi puncte de frontieră terestre sunt sub cod roşu de alertă”, a spus el. „Specialişti ai Ministerului Sănătăţii au fost poziţionaţi la toate punctele de intrare. Supravegherea activă a fost de asemenea intensificată.”

Autorităţile investighează în prezent toate persoanele care ar putea să fi intrat în contact cu persoana decedată, care s-a deplasat direct de la aeropot în izolare după ce a manifestat în avion simptome tipice Ebolei, precum febră, vomă şi diaree.

„Deja am intrat în contact cu toţi pasagerii”, a spus el. „Monitorizăm şi investigăm.”

Bărbatul decedat, un oficial guvernamental liberian, a sosit marţi în Nigeria pentru a participa la o conferinţă internaţională şi a murit în dimineaţa zilei de vineri. Testele de sânge pentru Ebola au fost pozitive.

Ebola, una dintre cele mai mortale şi contagioase boli ale lumii, a omorât cel puţin 633 de persoane şi a infectat 1.048 în Sierra Leone, Liberia, Guinea şi acum Nigeria, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe