"Nimeni nu este mai presus de lege!" Poliţiştii cer amendarea lui Grindeanu pentru fumat în public

Poliţiştii îi cer şefului IGPR să-l amendeze pe Sorin Grindeanu pentru că a fumat în clădirea Camerei Deputaţilor. Măsura este strict necesară pentru a nu crea în rândul populaţiei ideea că legile sunt obligatorii doar pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru parlamentarii României, arată sindicaliştii.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Sindicatul Poliţiştilor din România “Diamantul” cere amendarea premierului desemnat al României, Sorin Grindeanu, după ce acesta a fost surprins fumând în Camera Deputaţilor, fapt ce contravine legii antifumat. Potrivit respectivei legi, fumatul în spaţiile publice închise este interzis, iar contravenienţii pot fi sancţionaţi cu amendă între 100 şi 500 de lei.

"La data de 03.01.2017 în emisiunea de ştiri de la orele 17:00 televiziunea Realitatea TV a prezentat un material video în care se putea observa că premierul desemnat al României, domnul Sorin Grindeanu fuma în instituţia publică a parlamentului încălcând prevederile Legii nr.15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun", semnalează vicepreşedintele ''Diamantul'', Emil Florin Dincă, în sesizarea adresată şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În sesizarea adresată IGPR, Dincă mai remarcă faptul că "în acelaşi material, preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu a sfidat jurnaliştii şi totodată telespectatorii, afirmând cu nonşalanţă că nu are nimic împotriva fumatului în parlament şi chiar dânsul îşi mai aprinde o ţigare din când în când fiind un iubitor al fumatului."

În acest context, poliţistul reaminteşte că potrivit Constituţiei României art.16(2), "Nimeni nu este mai presus de lege.”

Or, având în vedere că legile în România sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii ţării indiferent de clasă socială, sex, religie, apartenenţă politică, funcţie etc., vicepreşedintele Diamantul cere şefului IGPR să dispună măsuri pentru sancţionarea contravenţională a domnului Sorin Grindeanu care a fumat în data de 03.01.2017 în interiorul clădirii parlamentului precum şi a tuturor persoanelor care fumează în incinta parlamentului încălcând prevederile Legii nr.15/2016 şi ale Constituţiei României.

"Această măsură este strict necesară pentru a nu crea în rândul populaţiei ideea că legile sunt obligatorii doar pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru parlamentarii României, care de altfel concep şi votează legile în statul român. Vă rugăm să ne comunicaţi urgent răspuns cu măsurile luate", scrie Emil Florin Dincă - Vicepreşedintele ''Diamantul.''

Reamintim că Sorin Grindeanu a fost filmat fumând în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în momentul în care uşa de la birou era întredeschisă. Deşi din imagini reiese că acesta fuma o ţigară normală, ulterior, Grindeanu a pretins că fuma o ţigaretă electronică dată de un coleg şi că fumatul de ţigări "cu aburi" nu e interzis.

"Sunt fumător şi, dacă vă uitaţi, noi în urmă cu câteva minute am declarat că susţinem (legea — n.r.). Îmi este foarte greu ca fumător destul de înrăit să respect, dar respect. Am stat foarte mult cu ţigări neaprinse sau o ţigară neaprinsă şi în rest am fost ajutat de un coleg cu o ţigară cu aburi, care este legală", a declarat Grindeanu la Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne