Nimeni nu se atinge de Dragnea! Cenzură în Parlamentul European pentru protejarea liderului PSD şi a Guvernului

Criticile la adresa Guvernului României şi menţiunile despre condamnarea lui Liviu Dragnea din incendiarul discurs ţinut de Manfred Weber în Parlamentul European au fost traduse distorsionat în limba română. Mai exact, au fost cenzurate.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Cei care îşi imaginează că cenzura a murit odată cu sfârşitul epocii Ceauşescu, se înşală. Incendiarul discurs ţinut în Parlamentul European de liderul grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, a fost tradus în limba română cu o bucată lipsă. Întâmplător sau nu, partea lipsă era una critică la adresa guvernului şi se referea inclusiv la condamnarea penală a lui Liviu Dragnea, relatează digi24.ro

Discursul lui Manfred Weber a avut loc după ce Parlamentul European a decis declanşarea procedurilor pentru sancţionarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept şi va începe procedurile pentru acţionarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot al ţării. Ulterior, PE a trecut şi la analizarea situaţiei din România şi a decis adoptarea unei rezoluţii în octombrie, după ce premierul Viorica Dăncilă va merge la Strasbourg unde-şi va prezenta punctul de vedere în faţa europarlamentarilor.

În discursul său, liderul grupului parlamentar al PPE a condamnat violenţele împotriva protestatarilor la mitingul Diasporei din 10 august, şi a acuzat Guvernul României că încearcă să îl protejeze pe Liviu Dragnea, care are deja o condamnare definitivă la activ şi o condamnare în primă instanţă. Traducătorul în limba română a omis însă partea în care Weber a vorbit despre condamnarea lui Dragnea.

Redăm declaraţia lui Weber, potrivit digi24.4o.

„Există şi un al doilea exemplu despre care vreau să vă vorbesc. Am văzut demonstraţii de masă în această vară nu în Budapesta, ci la Bucureşti, cu violenţe de stradă. Preşedintele a intervenit la aceste demonstraţii şi a trebuit să le ceară forţelor de ordine să fie mai atente.

Acolo există un guvern care foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist, care este deja condamnat. Am fost de acord cu toţii, inclusiv socialiştii, să punem acest aspect pe agenda viitoarei sesiuni plenare. Din nou, îmi exprim speranţa că fiecare stat este gata să lupte împotriva corupţiei”, a spus liderul PPE.

Traducerea în română a fost:

„Există şi un al doilea exemplu pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Am avut demonstraţii de masă în această vară, nu în Budapesta, ci în Bucureşti, cu violenţe pe străzi. Şi preşedintele a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi a trebuit să ceară poliţiei să fie mai atentă.

Există şi alte probleme politice în sânul grupului politic socialist din Europa şi sper că toată lumea e dispusă să lupte împotriva corupţiei, în toate situaţiile în care aceasta se manifestă”, a spus traducătorul.

Înregistrarea video poate fi urmărită aici, momentul descris începând la minutul 00:34:06.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne