Noi momente de groază la Londra. Presupus atac cu acid într-un mare centru comercial

Ofiţer al Poliţiei Metropolitane din Londra.
Ofiţer al Poliţiei Metropolitane din Londra. (Dan Kitwood/Getty Images)

Cel puţin şase persoane au fost rănite sâmbătă, la Londra, în urma unui atac cu acid. Poliţia a fost chemată în jurul orei 19.00 GMT să intervină la Straford Center, centru comercial din apropierea Stadionului Olimpic din Londra, după o "altercaţie" între două grupuri de bărbaţi, în cadrul căreia ar fi fost aruncată o substanţă nocivă.

Potrivit BBC, echipajele de pe ambulanţe au tratat şase persoane la faţa locului, trei fiind spitalizate. Un adolescent de 15 ani a fost arestat, pentru suspiciune de vătămare corporală gravă.

Reamintim că numărul atacurilor cu acid a crescut semnificativ în ultimele luni, la Londra fiind înregistrate 431 de astfel de cazuri. Însă, în ceea ce priveşte cazul de sâmbătă, potrivit BBC, Poliţia metropolitană susţine că ar fi vorba de un incident între două grupuri de bărbaţi:

"Deşi iniţial s-a crezut că aveam de a face cu o serie de atacuri întâmplătoare, s-a dovedit a fi, la o examinare mai atentă, un incident care a implicat două grupuri de bărbaţi", a declarat Chief Superintendent Ade Adelekan.

La rândul lor, martorii oculari ar fi declarat că o ceartă a izbucnit în sânul unui grup de persoane, după care un bărbat ar fi intrat fugind într-un fast-food, pentru a se spăla pe ochi, strigând că a fost stropit cu acid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe