"Noi nu ne vindem ţara!" Tăriceanu şi PSD blochează construirea primelor nave de război româneşti

Resuscitând parcă sloganul fesenist "Noi nu ne vindem ţara", Tăriceanu a decis să nu aprobe demararea procedurii de achiziţii pentru construirea a 4 corvete comandate de MApN la şantierul naval la Galaţi, pe motiv că şantierul, la care, de altfel lucrează români, are capital olandez.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD şi Tăriceanu au blocat construirea primelor nave de război româneşti, pe motiv că şantierul de la Galaţi are capital olandez, nu românesc, relatează bn24.ro.

Concret, în şedinţa din 7 noiembrie a Biroului Permanent al Senatului, Tăriceanu şi reprezentanţii PSD au decis să nu aprobe demararea procedurii de achiziţie pentru construirea a 4 corvete pe care MAPN le-a comandat la şantierul Naval Damen de la Galaţi. Astfel, Tăriceanu a pretins că nu înţelege despre ce este vorba, iar liderii PSD au susţinut că, deşi legea prevede că Parlamentul decide în acest sens, Parlamentul nu trebuie să facă ce îi dictează Guvernul.

După şedinţa în care a blocat proiectul, Călin Popescu Tăriceanu, şef al Senatului, lider ALDE şi aliat al PSD, a declarat la RTV că şantierul naval de la Galaţi are capital olandez, nu românesc, şi nu înţelege de ce corvetele nu sunt făcute de români, aceasta în condiţiile în care pe şantierul de la Galaţi lucrează români, iar în România nu există un constructor de nave cu capital autohton.

Corvetele fac parte dintr-un plan de dotare a Armatei Române şi, conform angajamentelor luate faţă de NATO, precum şi conform legislaţiei referitoare la achiziţiile strategice, nu pot fi cumpărate sau comandate prin procedura de licitaţie standard, ci doar cu aprobarea Parlamentului.
Ulterior, mai exact marţi, 29 noiembrie, Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne