Nou dosar la orizont pentru VV Ponta. Raluca Prună îl va acţiona în instanţă

Calomniată în repetate rânduri de fostul premier, ministrul Justiţiei anunţă că îl va da în judecată pe denigratorul său.
Raluca Prună
Raluca Prună (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei a declarat marţi, la Realitatea TV, că - aşa cum a promis pe Facebook - în zilele următoare va depune o cerere prin care îl va chema în instanţă pentru a proba acuzaţiile de trafic de influenţă, făcute la adresa ei. De asemenea, ministrul a mai precizat că a găsit în instituţia pe care o conduce, instituţie pe care Ponta nu pierde niciun prilej să o atace, numeroase restanţe cauzate tocmai de fostul premier.

“Să ştiţi că, pentru moment, în România, calomnia se judecă, este un proces civil, deci nu am făcut niciun fel de plângere, însă urmează zilele acestea să depun o cerere prin care să îl chem pe domnul Victor Ponta în instanţă ca să probeze nu judecăţile de valoare, însă domnia sa m-a acuzat foarte clar, într-o postare pe Facebook, că la mine în birou un primar, i-a dat şi numele, a venit şi a făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă de urgenţă. Eu cred că este foarte corect, şi pentru mine, şi pentru domnul Ponta, să probeze acest lucru”, a declarat Prună, referindu-se la o acuzaţie lansată de Ponta, conform căruia primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, ar fi făcut trafic de influenţă pe lângă ministrul Justiţiei.

Întrebată cum îşi explică desele atacuri ale fostului premier, Prună a precizat că le ia drept atacuri la adresa Justiţiei, nu la persoană:

“Cred că atacul în ce mă priveşte este atacul care ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei, deci o iau nu neapărat ca pe un atac la persoană, ci ca pe un atac la portofoliu. Suntem într-o perioadă destul de complicată, lupta împotriva corupţiei dă rezultate şi dintr-odată descoperim că justiţia poate că a devenit prea independentă în această ţară”, a declarat Prună.

Prună a mai precizat că îl va acţionă pe Ponta în instanţă nu doar ca să îşi apere reputaţia, ci şi în apărarea demnităţii funcţiei pe care o deţine.

"Eu găsesc că societatea românească nu va putea fi asanată atâta vreme cât putem spune orice despre oricine fără să putem proba acest lucru. Eu, ca ministru al Justiţiei, am această obligaţie, ca prin puterea exemplului, să arăt că avem un cadru legislativ, avem instanţe independente şi de acum înainte îl invit pe domnul Ponta să probeze tot ceea ce are de spus despre mine în faţa unui judecător independent”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, vinerea trecută, că îl va da în judecată pe Victor Ponta, după ce fostul premier a etichetat-o stalinistă" şi membru ISIS. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne